• Посилання скопійовано

Увага! З 1 лютого звітувати з ЄСВ тільки за оновленими формами

З 1 лютого слід подавати оновлені форми звіту з ЄСВ (формат 13 версія), інші будуть вважатися нечинними. Винятків для ФОПів не встановлено. Тому їм також потрібно подавати за 2020 рік вже нову форму

Увага! З 1 лютого звітувати з ЄСВ тільки за оновленими формами

ДПС у Волинській області повідомляє, що з 01.02.2021 року звіт щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – Звіт) подається у редакції, затвердженій наказом Мінфіна від 05.11.2020 р. №670 «Про затвердження Змін до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 23.12.2020 за №1289/35572 (далі – Наказ №670) (новий формат 13 версії).

При поданні з 01.02.2021 Звіту за формами, відмінними від форм, встановлених Наказом №670, їх приймання та опрацювання здійснюється відповідно до вимог нормативно-правових актів, щодо подання Звіту за нечинними формами.

*** 

Від редакції:

Наказом №670 вносилися зміни у строки подання ліквідаційних звітів (для фізосіб), а також у Додатку 4, який подається роботодавцями.  Про це ми писали тут.

А нові форми звітів, які були ним затверджені, вже можна завантажити на нашому сайті бланків:

  • Додаток 4 "Звіт про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ";
  • Додаток 5 "Звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску".

 

Електронна форма 

ДПСУ оприлюднила нову версію 1.29.3.0 до «Єдиного вікна подання електронної звітності» станом на 01.02.2021 р. У ній, зокрема, додано нову форму звіту з ЄСВ (додаток 5) для ФОП (3000513).

Про це ми писали тут

 

Форми для подання в паперовій формі

Увага! Для зручності читачів ми додали цю інформацію до шапки бланків (але це знову ж таки не правильним з точки зору ВРУ)

  • Додаток 4 "Звіт про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ";
  • Додаток 5 "Звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску".

 

UPD_08/02/2021

Поданий до 1 лютого звіт з ЄСВ не потрібно перездавати

За інформацією територіальних податківців, звіт з ЄСВ, поданий до 1 лютого, за старою формою не потрібно перездавати. Про це ми зазначили тут.  

Увага! Оновлені старі форми звітності з ЄСВ роботодавці можуть використовуватися до 1 квітня для звітування за 2020 рік й у разі ліквідації до 28 лютого, а для ФОПів встановлено тільки обмеження до 1 квітня, тобто у разі ліквідації у 2021 році до цієї дати ще подаємо старі форми. Але наказ про ці строки та скасування старих форм знаходиться на реєстрації в Мін'юсті. Про це ми писали тут. 

***

Читайте також: 9 лютого – останній день звітування з ЄСВ для ФОПів

Джерело: ДПС у Волинській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»