• Посилання скопійовано

Нові звіти з ЄСВ – уже на сайті «Дебету-Кредиту»!

За роз'ясненням податківців, з 1 лютого 2021 року слід подавати оновлені форми звіту з ЄСВ. Бланки цих форм уже можна завантажити на нашому сайті у розділі «Бланки»

Нові звіти з ЄСВ – уже на сайті «Дебету-Кредиту»!

Зауважимо, що податківці з 01.02.2021 року звіти з ЄСВ приймають у редакції, затвердженій наказом Мінфіна від 05.11.2020 р. №670.

Згідно з роз'ясненням ДПС, при поданні з 01.02.2021 р. звіту за формами, відмінними від форм, встановлених наказом №670, їх приймання та опрацювання здійснюється відповідно до вимог нормативно-правових актів, щодо подання звіту за нечинними формами.

Наказ №670 набрав чинності з 1 січня 2021 року, тому за зміненими формами платники ЄСВ мали б звітувати  вже за періоди 2021 року. Але податківці вирішили інакше. Тому виходить, що за 2020 рік ФОП мають подати нову форму звіту.

УВАГА! Завантажити нові форми звітів уже можна на найшому сайті у розділі «Бланки»:

  • Додаток 4 "Звіт про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ";
  • Додаток 5 "Звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску".

Звертаємо увагу! Оскільки бланки не викладали у новій редакції, а тільки вносили в них правки, то інформація щодо цих змін міститься у кінці бланків, а не у шапці. Тому для подання звітів в паперовому вигляді цю інформацію краще перенести у шапку. Хоча це не відповідає правилам оформлення бланків, але щоби податківці прийняли звіт – доведеться так зробити.

 

Електронна форма 

ДПСУ оприлюднила нову версію 1.29.3.0 до «Єдиного вікна подання електронної звітності» станом на 01.02.2021 р. У ній, зокрема, додано нову форму звіту з ЄСВ (додаток 5) для ФОП (3000513).

Про це ми писали тут

 

Форми для подання в паперовій формі

Увага! Для зручності читачів ми додали цю інформацію до шапки бланків (але це знову ж таки не правильним з точки зору ВРУ)

  • Додаток 4 "Звіт про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого ЄСВ";
  • Додаток 5 "Звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску".

 

UPD_08/02/2021

Поданий до 1 лютого звіт з ЄСВ не потрібно перездавати

За інформацією територіальних податківців, звіт з ЄСВ, поданий до 1 лютого, за старою формою не потрібно перездавати. Про це ми зазначили тут.  

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»