• Посилання скопійовано

Увага! З 12 лютого діє оновлений Звіт про осіб з інвалідністю

Мінсоцполітики внесло зміни до форми №10-ПОІ (річна) «Звіт про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю» та Інструкції щодо її складання. Наказ про ці зміни почав діяти з 12 лютого. Останній день звітування за 2020 рік - 1 березня

Увага! З 12 лютого діє оновлений Звіт про осіб з інвалідністю

Нагадаємо, що Мінсоцполітики наказом від 27.08.2020 р. №591 оновило форму звітності №10-ПОІ (річна) «Звіт про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю» та Інструкцію щодо її складання. Оновлена редакція Звіту діятиме, починаючи зі звітного періоду 2020 рік. Подати її вперше  потрібно буде до 1 березня. Як будемо заповнювати форму і що саме в ній змінилося - читайте в аналітиці від редакції.

Тим часом Мінсоцполітики внесло зміни до форми Звіту №10-ПОІ та Інструкції щодо її заповнення. Це передбачено наказом від 18.12.2020 р. №821 (зареєстрований в Мін'юсті від 29.01.2021 р. за №115/35737).

 

Що змінюється у формі №10-ПОІ?

1. Слова "Місцезнаходження/Місце проживання" замінено словом "Місцезнаходження", а слова "підпис керівника (власника) та/або осіб, відповідальних за заповнення форми звітності" - словами "підпис керівника (власника)";

2. У розділі "Кількість працівників та фонд оплати праці":

  • слова "Місце проживання" замінено словами "Фактично проживають";
  • у позиції "Середньооблікова кількість штатних працівників облікового складу, осіб" графи 2 - 13 доповнено знаком "ґ";
  • у рядках 05, 06 слова "тис. грн (з одним десятковим знаком)" замінено словом "грн".

3. У додатку до форми слова "підпис керівника (власника) та/або осіб, відповідальних за заповнення форми звітності" замінено словами "підпис керівника (власника)".

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Його було опубліковано в Офіційному віснику від 12.02.2021 №11.

Оскільки окремих правил початку застосування оновленої форми в Наказі не встановлено, то  "стара" форма звіту з цієї дати вже не діє.

Відповідно з 12 лютого для подання звіту за 2020 рік слід застосовувати оновлену форму звіту. Але роз'яснення від Фонду соцзахисту інвалідів щодо цього поки немає. 

 Увага! Останній день для звітування - 1 березня 2021 року. Про це ми писали тут. 

! Новий бланк звіту можна завантажити за посиланням.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»