• Посилання скопійовано

ДПС оприлюднила перші результати декларування доходів за 2020 рік

У січні громадяни подали 13 тис. декларацій про майновий стан і доходи, отримані у 2020 році

ДПС оприлюднила перші результати декларування доходів за 2020 рік

З початку року триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у попередньому році. Нагадує ДПСУ.

Громадянами України вже у січні 2021 року подано 13 тисяч декларацій про майновий стан і доходи та задекларовано отримані в 2020 році доходи на загальну суму 2,8 млрд грн. Сума податку на доходи фізичних осіб, самостійно визначена до сплати, становить 90 млн грн, сума військового збору – 12,7 млн гривень.

Найактивніше декларують доходи жителі Кіровоградської області та м. Києва – ними подано по 1,4 тис. декларацій.

Найбільша питома вага в структурі задекларованих оподатковуваних доходів припадає на доходи, отримані у вигляді  спадщини (подарунків) – 446 млн грн, інші доходи – 462 млн грн та іноземні доходи – 124 млн гривень. 

Доходи у сумі понад 1 мільйон задекларували 336 осіб. Найбільші суми оподатковуваних доходів та податкових зобов’язань до сплати визначено в деклараціях мешканців Полтавської та Сумської областей: з іноземного доходу та доходу від продажу інвестиційного активу ними задекларовано до сплати майже по 10 млн гривень. 

На сьогодні служба спрямовує свої зусилля на створення максимально зручних умов для декларування громадянами доходів – починаючи від  комплексу інформаційних послуг і до часткового автозаповнення декларації в Електронному кабінеті.

Нагадуємо, громадяни та фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, мають право подати декларацію за 2020 рік до 01 травня 2021 року. Останній день подання декларації – 30.04.2021. Податкові зобов’язання, визначені такими фізичними особами у деклараціях, мають бути сплачені до 02 серпня 2021 року (включно).

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»