• Посилання скопійовано

Як правильно відзвітувати з рентної плати та екоподатку через появу нових територіальних громад?

Податківці розповіли про правила заповнення декларації з ренти та екоподатку через появу нових територіальних громад

Як правильно відзвітувати з рентної плати та екоподатку через появу нових територіальних громад?

ДПС у Дніпропетровській області інформує, що ДПС України листом від 10.02.2021 р. № 3684/7/99-00-04-01-03-07 звернула увагу на наступне.

Згідно з розпорядженннями Кабінету Міністрів України про Визначення адміністративних центрів та затвердження територій громад областей від 12 червня 2020 року №№ 707 – 730 (далі – Розпорядження) створено 1469 територіальних громад.

Оновлений довідник місцевих бюджетів на базі змінених кодів Класифікатора об’єктів адміністративно-територіального устрою України (далі КОАТУУ), затверджено наказом Мінфіну від 10.12.2020 р. № 756 «Про внесення змін до довідника місцевих бюджетів» (далі – Наказ), а реквізити казначейських рахунків для громад розміщено на офіційних сайтах територіальних органів ДПС.

У зв’язку з цим, ДПС України надає рекомендації щодо особливостей заповнення податкової звітності з рентної плати та екологічного податку, яка передбачає відображення відповідних показників, які слід використовувати для внесення відповідних змін до податкової звітності.

Зокрема, у податковій декларації з рентної плати, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 17.08.2015 № 719 «Про затвердження форми Податкової декларації з рентної плати» (далі – Декларація № 719):

  • у рядку 6 рядка 2 «Код органу місцевого самоврядування за КОАТУУ» Декларації № 719 зазначається код КОАТУУ за місцезнаходженням контролюючого органу, до якого подається Декларація № 719;
  • у рядку 3 «Код органу місцевого самоврядування за КОАТУУ» додатків 1-3, 5 та 7 до Декларації № 719 зазначається код КОАТУУ територіальної громади, визначений у Розпорядженнях та Наказі;
  • у рядку 5 «Код органу місцевого самоврядування за КОАТУУ за місцезнаходженням об'єкта» до Декларації №719 зазначається код КОАТУУ місця здійснення діяльності платника.
  • у рядку 3 «Код органу місцевого самоврядування за КОАТУУ» додатків 4, 6, 10-11 до Декларації № 719 зазначається код КОАТУУ територіальної громади, визначений у Розпорядженнях та Наказі.

У податковій декларації екологічного податку, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 17.08.2015 № 715 «Про затвердження форми Податкової декларації екологічного податку» (далі – Декларація № 715):

  • у рядку 7 рядка 2 «Код органу місцевого самоврядування за КОАТУУ» Декларації № 715 зазначається код КОАТУУ за місцезнаходженням контролюючого органу, у якому платник перебуває на обліку як платник екологічного податку;
  • у рядку 3.1 рядка 3 «Код органу місцевого самоврядування за КОАТУУ за місцем обліку платника» додатків 1-3 до Декларації № 715 зазначається код КОАТУУ територіальної громади, визначений у Розпорядженнях та Наказі, у якій y платник перебуває на обліку як платник екологічного податку;
  • у рядку 3.2 рядка 2 «Код органу місцевого самоврядування за КОАТУУ за місцем розташування джерела забруднення» додатків 1-3 до Декларації № 715 зазначається код КОАТУУ за місцем розміщення стаціонарних джерел забруднення, здійснення скидів у водні об’єкти, розміщення відходів відповідно.

Джерело: ДПС у Дніпропетровській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»