• Посилання скопійовано

Увага! Незабаром в нові декларацію з ПДВ та ПН внесуть зміни

ДПС підготувала зміни до оновленої декларації з ПДВ та додатків до неї, а також до форм ПН та РК через пільгові ставки для сфери культури та туризму та операцій з продажу окремих с/г товарів

Увага! Незабаром в нові декларацію з ПДВ та ПН внесуть зміни

Нагадаємо, що з 1 березня почне діяти нова форма декларації з ПДВ у редакції наказу Мінфіну від 02.12.2020 р. №734. Про це ми писали тут.

І ось 23 лютого на сайті ДПС було оприлюднено проєкт наказу Мінфіну "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України" (завантажити). Ним пропонується знову затвердити нові редакції:

1. податкової накладної (завантажити) та РК до нього (завантажити);

2. декларації з податку на додану вартість (завантажити) з додатками:

3. уточнюючого розрахунку податкових зобов’язань з податку на додану вартість у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок (завантажити);

4. розрахунку податкових зобов’язань, нарахованих отримувачем послуг, не зареєстрованим як платник податку на додану вартість, які постачаються нерезидентами, у тому числі їх постійними представництвами, не зареєстрованими платниками податків, на митній території України (завантажити)

Розроблено проєкт наказу відповідно до вимог ПКУ з урахуванням змін, внесених законами України від 04 листопада 2020 року № 962-ІХ (далі – Закон № 962) та від 17 грудня 2020 року № 1115-ІХ  (далі – Закон № 1115) щодо пільгових ставок ПДВ для СГ сфери туризму, культури та окремих с/г товарів (про це ми зазначали тут).

Відповідно до змін, внесених Законом № 962 до підпункту „в” пункту 193.1 статті 193 Кодексу, до переліку операцій, що оподатковуються за ставкою 7%, включено операції з постачання послуг у сферах культури, туризму та сектору креативних індустрій, зокрема із показу (проведення) вистав, постановок, виступів професійних мистецьких колективів, артистичних груп, акторів та артистів (виконавців), кінематографічних прем’єр, культурно-мистецьких заходів, показу оригіналів музичних творів, демонстрації виставкових проєктів, проведення екскурсій для груп та окремих відвідувачів у музеях, зоопарках тощо.

Новим підпунктом „г” пункту 193.1 статті 193 Кодексу з урахуванням змін, внесених Законом № 1115, до операцій з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України відповідних товарних груп сільськогосподарської продукції, крім операцій з ввезення на митну територію України товарів, визначених у пункті 197.18 статті 197 Кодексу, передбачено застосування ставки податку на додану вартість у розмірі 14 відсотків.

Відповідно, основною метою підготовки проєкту наказу є приведення форм та Порядку заповнення податкової звітності з податку на додану вартість і форми та Порядку заповнення податкової накладної у відповідність до вимог Кодексу, з урахуванням змін, внесених Законами №№ 962, 1115, виклавши їх у новій редакції, з метою практичної реалізації податкових механізмів у частині застосування ставки податку на додану вартість у розмірі 14 відс. до операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції та у розмірі 7 відс. до операцій з постачання послуг у сферах культури, туризму та сектору креативних індустрій.

Очікується, що цей наказ набере чинності з 1 числа місяця, що настає за місяцем його офіційного опублікування. А поки що зауваження та пропозиції до проєкту наказу приймаються упродовж одного місяця з дати його оприлюднення на офіційному вебпорталі ДПС за адресами:

  • Державна податкова служба України, Львівська площа, 8, м. Київ, 04053, Департамент правової роботи, e-mail: m.temruk@tax.gov.ua;
  • Міністерство фінансів України, вул. Грушевського, 12/2, м. Київ, 01008, e-mail:  infomf@minfin.gov.ua;
  • Державна регуляторна служба України, вул. Арсенальна, буд. 9/11, м. Київ, 01011, е-mail: inform@dkrp.gov.ua.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»