• Посилання скопійовано

Єдина звітність з ПДФО, ВЗ та ЄСВ та нова декларація з ЄП для ІІІ групи — вже в Е-кабінеті

З 1 квітня в Електронному кабінеті ДПС вже з'явилася можливість заповнити єдину звітність з ПДФО, ВЗ й ЄСВ та нову форму декларації з єдиного податку для ФОПів ІІІ групи

Єдина звітність з ПДФО, ВЗ та ЄСВ та нова декларація з ЄП для ІІІ групи  — вже в Е-кабінеті

Нагадуємо, що вперше подавати єдину звітність роботодавці мають за І квартал 2021 року. Це передбачено Наказом №773. Крім того, податкові агенти зобов’язані подавати протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу, Розрахунок до ДПС за основним місцем обліку. Про це ми писали тут та тут.

23 березня в Реєстрі електронних документів на сайті ДПС з'явилися електронні формати для єдиної звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ. Для податкових агентів — юросіб формат J0500106, а для ФОПів — формат F0500106. Про це ми писали тут.

1 квітня  нові звіти нарешті з'явилися в Електронному кабінеті. Для роботодавців та податкових агентів новий звіт J(F) 0500106  має назву Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску.

Одночасно з податковим розрахунком можна створити додатки до нього:

  • J(F)0510106 Додаток 1 (Д1) "Відомості про нарахування заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) застрахованим особам";
  • J0510206 Додаток 2 (Д2) формується та подається лише районними (міськими) управліннями праці та соціального захисту населення;
  • J0510306 Додаток 3 (Д3) подається платниками єдиного внеску, які нараховують та сплачують єдиний внесок за осіб, які проходять строкову військову службу у Збройних Силах України, інших утворених відповідно до закону військових формуваннях, Службі безпеки України та службу в органах і підрозділах цивільного захисту;
  • J(F)0510406 Додаток 4 (4ДФ) "Відомості про суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку на доходи фізичних осіб та військового збору" ;
  • J(F)0510506 Додаток 5 (Д5) "Відомості про трудові відносини осіб та період проходження військової служби";
  • J(F)0510606 Додаток 6 (Д6) "Відомості про наявність підстав для обліку стажу окремим категоріям осіб відповідно до законодавства".

Знайти об'єднану звітність для роботодавців та податкових агентів можна у розділі «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету, обравши J(F)05 Інші платежі.

А от нову декларацію платника єдиного податку ФОП ІІІ групи можна знайти, обравши F01 Прибуток. Формат нової декларації F0103307. У неї є додаток 1 (F0133107) "Вiдомостi про суми нарахованого доходу застрахованих осiб та суми нарахованого єдиного внеску" до Податкової декларацiї платника єдиного податку _ фiзичної особи _ пiдприємця. Але його подавати слід буде вже за підсумками ІV кварталу 2021 року. Про це ми писали тут.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»