• Посилання скопійовано

З 16 квітня діє нова форма Звіту про заплановане масове вивільнення працівників (ф. №4-ПН)

Мінекономіки затвердило нову форму звітності №4-ПН «Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці» та Порядок її заповнення. З 16 квітня нова форма набрала чинності

З 16 квітня діє нова форма Звіту про заплановане масове вивільнення працівників (ф. №4-ПН)

Мінекономіки наказом від 18.03.2021 р. №563 (зареєстрований в Мін'юсті 05.04.2021 р. за №445/36067) затвердив:

  • нову форму звітності №4-ПН "Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці";
  • Порядок подання форми звітності №4-ПН "Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці".

Цей звіт подають підприємства, установи, організації, за місцем провадження їх господарської діяльності - міським, районним і міськрайонним центрам зайнятості та філіям регіональних центрів зайнятості.

Термін подання - не пізніше ніж за два місяці до вивільнення (не пізніше ніж за 30 календарних днів до вивільнення у разі звільнення державних службовців) за умовами, передбаченими статтями 48 та 50 Закону "Про зайнятість населення". У разі якщо останній день строку припадає на вихідний, святковий або інший неробочий день, днем закінчення строку подання інформації є перший після нього робочий день.

Інформація подається в електронному (з накладенням кваліфікованого електронного підпису) чи паперовому вигляді (із засвідченням підписом керівника або особи, відповідальної за подання інформації).

Цей наказ набере чинності 16 квітня 2021 року (з дня його офіційного опублікування в "Офіційному віснику" №29 від 16.04.2021). Відповідно нові форми почнуть діяти з цієї дати. 

А також втратить чинність наказ Мінсоцполітики від 31.05.2013 р. №317 "Про затвердження форми звітності №4-ПН "Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці" та Порядку її подання".

***

Докладно про зміни у новій формі читайте в аналітиці від редакції:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»