• Посилання скопійовано

30 квітня – останній день подання декларації про доходи фізособами та самозайнятими особами

Граничний термін подання громадянами та фізичними особами, які провадять незалежну професійну діяльність, декларації про майновий стан і доходи за 2020 рік – 30 квітня 2021 року

30 квітня – останній день подання декларації про доходи фізособами та самозайнятими особами

ДПС в Одеській області інформує, що граничний термін подання громадянами та фізичними особами, які провадять незалежну професійну діяльність податкової декларації про майновий стан і доходи за 2020 рік – 30 квітня 2021 року.

Більш детально щодо основних випадків подання податкової декларації про майновий стан і доходи, відповідно до норм розділу IV ПКУ, за посиланням.

Не зволікайте з поданням декларації!

Сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій декларації про майновий стан і доходи, громадяни зобов’язані до 01 серпня 2021 року.

Граничні строки сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації про майновий стан і доходи за 2020 рік для громадян та осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність – 02 серпня 2021 року.

Платник податку – фізична особа, свої податкові зобов’язання, сплачує за кодами бюджетної класифікації:

  • «11010500» – «податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування»;
  • «11011001» – «військовий збір, що сплачується за результатами декларування». 

Інформація про реквізити банківських рахунків для сплати податків відповідно до адміністративно-територіального устрою України оприлюднена на офіційному вебпорталі ДПС у рубриці «Бюджетні рахунки».

Вчасно сплатіть задекларовані податкові зобов’язань!

Нагадуємо, що за вибором платника податків декларація про майновий стан і доходи подається за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою, поштою або засобами електронного зв’язку.

Для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи».

За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді.

Звертаємо увагу, що відповідальність за несвоєчасну сплату податку (збору) передбачена ст. 124 ПКУ.

Актуальну інформацію, щодо декларування доходів громадян, розміщено на субсайті територіальних органів ДПС в Одеській області вебпорталу ДПС в банері «Деклараційна кампанія 2021».

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у Одеській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»