• Посилання скопійовано

Єдина звітність з ПДФО, ВЗ та ЄСВ може стати щомісячною (але з 2022 року)

На сайті ПФУ оприлюднено оновлений законопроєкт зі змінами до ПКУ з метою коригування звітного періоду для єдиної звітності роботодавців та податкових агентів (з квартального на щомісячний). Він має набрати чинності з 2022 року

Єдина звітність з ПДФО, ВЗ та ЄСВ може стати щомісячною (але з 2022 року)

Ми вже писали, що 2 березня на сайті ПФУ з'явився текст законопроєкту щодо внесення змін до ПКУ з метою встановлення місячного періоду для єдиної звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ для роботодавців та податкових агентів.

Тепер 27 травня ПФУ розмістив на своєму сайті цей проект вдруге.

Зміст оновленого законопроєкту не змінився. Фахівці ПФУ й надалі вважають за потрібне зробити єдину звітність щомісячною. 

Законопроєктом передбачено внесення змін до п. 51.1 та пп. «б» п. 176.2 ПКУ. Зокрема, замість квартальної форми та подання у розрізі місяців буде прописано про щомісячне подання єдиної звітності. 

Але в набранні чинності виникли зміни. 

Якщо за попереднім текстом він мав би набрати чинності з дня, наступного за днем його опублікування, то за оновленим варіантом норми закону мають запрацювати з 1 січня 2022 року. Тобто до кінця 2021 року роботодавці мають ще звітувати щокварталу. 

Зауважимо, що поки законопроєкт навіть не зареєстровано в ВРУ. Чекаємо далі.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»