• Посилання скопійовано

З 22 липня діє нова декларація про максимальні роздрібні ціни на підакцизні товари

Мінфін затвердив нову форму Декларації про максимальні роздрібні ціни на підакцизні товари (продукцію) та зміни до Порядку її складання

З 22 липня діє нова декларація про максимальні роздрібні ціни на підакцизні товари

Нагадаємо, що Законом № 466 внесено зміни до пп. 215.3.21 ПКУ в частині запровадження з 01.01.2021 р. адвалорної ставки акцизного податку на сигарили, включаючи сигарили з відрізаними кінцями, з вмістом тютюну (код згідно з УКТ ЗЕД 2402 10 00 90) (далі – сигарили).

Крім того, статтею 220 ПКУ визначено особливості обчислення акцизного податку з тютюнових виробів за адвалорними ставками.  Відповідно до пункту 220.1 ПКУ виробниками та імпортерами тютюнових виробів здійснюється встановлення максимальних роздрібних цін на підакцизні товари (продукцію) шляхом декларування таких цін.

Досі чинна форма Декларації про максимальні роздрібні ціни на підакцизні товари (продукцію) та Порядок її складання та подання не давали можливості суб’єктам господарювання встановлювати максимальні роздрібні ціни на сигарили шляхом декларування таких цін.

З огляду на це, Мінфін наказом від 15.04.2021 р. №218 (зареєстрований в Мін'юсті 08.06.2021 р. за №762/36384):

  • виклав у новій редакції форму Декларації про максимальні роздрібні ціни на підакцизні товари (продукцію);
  • вніс зміни до Порядку складання та подання Декларації про максимальні роздрібні ціни на підакцизні товари (продукцію).

Зокрема, уточнено, що декларація вважається прийнятою за наявності другої квитанції про прийняття електронного документа, що містить дату та час прийняття декларації, реєстраційний номер прийнятої декларації. У разі наявності другої квитанції про прийняття електронного документа датою та часом прийняття (реєстрації) електронного документа контролюючим органом вважаються дата та час, зафіксовані у першій квитанції.

Цей наказ набере чинності через один місяць з дня офіційного опублікування. 22 червня його було опубліковано в "Офіційному віснику" №47.  Відповідно ця декларація запрацює з 22 липня.

***

Читайте також:

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»