• Посилання скопійовано

Подати декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці можна на сайті Мінекономіки

Це найпопулярніша адміністративна послуга Держпраці. Щороку реєструється понад 27 тис. таких декларацій. Тепер подати таку декларацію можна онлайн. Для цього необхідно зареєструватися на Порталі електронних сервісів Мінекономіки та отримати послугу через персональний кабінет

Подати декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці можна на сайті Мінекономіки

Урядовий портал повідомляє, що Мінекономіки спільно з Держпраці запустили електронну послугу щодо реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці через Портал електронних сервісів Мінекономіки.

"Це найпопулярніша адміністративна послуга Держпраці. Щороку реєструється понад 27 тис. декларацій. Тепер цю послугу можна отримати онлайн, без черг та зайвої втрати часу. Ми створили зручний цифровий сервіс для бізнесу, що значно спрощує реєстрацію документа, оптимізує процес надання послуги та мінімізує корупційні ризики”,- зазначив заступник Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ігор Дядюра.

Заступник Міністра наголосив, що принципово важливим є те, що реалізований тотальний контроль за проходженням заявки, за термінами реєстрації, за всім процесом, а не тільки подання документів у безпаперовому вигляді.

Наразі електронна послуга щодо реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці вже доступна у всіх територіальних управліннях Держпраці.

Для того, щоб отримати послугу, необхідно зареєструватися на Порталі електронних сервісів Мінекономіки та замовити послугу через персональний кабінет за посиланням.

Довідково

Виконання робіт підвищеної небезпеки, експлуатація (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки здійснюються роботодавцем, виробником або постачальником на підставі декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці.

Декларація подається за місцезнаходженням юридичної особи або фізичної особи - підприємця не пізніше ніж за п’ять робочих днів до початку виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки. Після цього юридична особа або ФОП можуть отримати дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

***

Читайте також

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»