• Посилання скопійовано

Комітет Гетманцева рекомендував ВРУ прийняти нові правила щодо чинності податкових декларацій, ПН та АН

Комітет з податкової політики рекомендує прийняти за основу законопроєкт №5516. За ним нові форми декларацій, податкових та акцизних накладних набирають чинності у податковому періоді, що настає за періодом розміщення на офіційному вебсайті ДПСУ повідомлення про готовність впровадження у роботу ПЗ електронного кабінету нових форм

Комітет Гетманцева рекомендував ВРУ прийняти нові правила щодо чинності податкових декларацій, ПН та АН

30 червня члени Комітету з податкової політики розглянули проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо встановлення строків набрання чинності нових форм податкових декларацій, податкових та акцизних накладних» (№5516). Докладно про цей законопроект ми писали тут.

Законопроектом пропонується встановити строки: затвердження та оприлюднення нових форм податкових декларацій, податкових та акцизних накладних; впровадження у роботу програмного забезпечення електронного кабінету нових форм і перевірки коректності його роботи.

Також пропонується встановити, що нові форми набирають чинності у податковому періоді, що настає за податковим періодом розміщення на офіційному веб-сайті Державної податкової служби повідомлення про готовність програмного забезпечення електронного кабінету нових форм.

Передбачається, що до визначення нових форм будуть чинними діючі форми податкових декларацій, податкових та акцизних накладних.

Комітет вирішив рекомендувати Верховній Раді включити законопроект в порядок денний п’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та прийняти його за основу.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»