• Посилання скопійовано

Інформація для податкових агентів! З 13 липня діє оновлена єдина звітність

Мінфін затвердив наказ щодо змін додатку 4ДФ єдиної звітності. Зміни стосуються лише введення окремого розділу ІІІ щодо бюджетних грантів. Проте через це всі роботодавці та податкові агенти отримали оновлену форму єдиної звітності. Наказ набрав чинності з 13 липня. Цю оновлену звітність будемо подавати за підсумками ІІІ кварталу

Інформація для податкових агентів! З 13 липня діє оновлена єдина звітність

Мінфін наказом від 19.05.2021 р. №278 виклав в новій редакції Додаток 4ДФ до єдиної звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ.

За текстом наказу він набере чинності з дня його офіційного опублікування. 

У Наказі №278 додатково прописано, що податковий розрахунок за новою формою перший раз будемо подавати за ІІ квартал 2021 року.

Наказ №278 опубліковано в "Офіційному віснику" №53 від 13.07.2021 року.

 Тобто з 13 липня роботодавці мали б подавати єдину звітність за ІІ квартал за оновленою формою. Але ДПС вважає, що за ІІ квартал ще слід подавати ще стару форму звітності. Про це ми писали тут.

 

Зміни стосуються лише введення окремого розділу ІІІ у додатку 4ДФ щодо бюджетних грантів. Але всі роботодавці та податкові агенти отримали оновлену форму єдиної звітності. 

 

За Наказом №278, у додатку 4ДФ з'явився розділ ІІІ зі зазначенням інформації про доходи у вигляді бюджетного гранту.

Відповідно Довідник ознак доходів також доповнили кодами для позначення суми доходу у вигляді бюджетного гранту (201, 202, 203). 

Зміни внесли також до Порядку заповнення та подання податковими агентами податкового розрахунку. Зокрема, прописані правила заповнення нового розділу ІІІ додатку 4 ДФ.

Тобто новації будуть стосуватися тільки тих, хто отримує такі гранти.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»