• Посилання скопійовано

Чи може бути використана нульова декларація для перевірок?

Відомості, зазначені у одноразовій (спеціальній) добровільній декларації, не можуть бути використані в розслідуваннях

Чи може бути використана нульова декларація для перевірок?

ДПС у м. Києві інформує, що одноразові (спеціальні) добровільні декларації (далі – одноразова декларація), а також відомості, що містяться в них, не можуть бути використані в розслідуваннях та/або перевірках стосовно декларанта, а також як докази у кримінальних провадженнях, справах про адміністративні правопорушення, цивільних та адміністративних справах (у межах складу та вартості активів, зазначених в одноразовій декларації як об'єкт і база для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування).

Зазначене передбачено абз. 1 п. 16 підрозділу 9-4 розділу ХХ ПКУ.

Водночас положення абз. 1 п. 16 підрозділу 9-4 розділу ХХ ПКУ не застосовуються у разі, якщо декларант, починаючи з 2010 року, є чи був членом сім'ї першого та другого ступенів споріднення особи, яка за будь-який рік, починаючи з 1 січня 2005 року, подавала або мала подавати декларації відповідно до законів, що визначають чи визначали правові та організаційні засади у сфері запобігання корупції, крім випадку притягнення такої особи до кримінальної відповідальності за ст. 212 та 212-1 (щодо зобов'язань декларанта як фізичної особи або фізичної особи – підприємця) Кримінального кодексу України щодо активів фізичної особи (у межах складу та вартості), які зазначені в одноразовій декларації, або відповідними державними органами встановлено, що набуття активів, зазначених в одноразовій декларації, містить ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 368-5 ККУ, або такі активи підлягають стягненню як необґрунтовані в порядку, встановленому главою 12 розділу III ЦПКУ.

У разі винесення судом рішення, що набрало законної сили, про визнання активів, зазначених в одноразовій декларації, необґрунтованими та їх стягнення у дохід держави або винесення вироку суду щодо конфіскації або спеціальної конфіскації таких активів сплачений декларантом збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування не повертається.

Активи фізичної особи (у межах складу та вартості), які зазначено у поданій одноразовій декларації, та відповідно сплачений збір декларантом у повному обсязі, суми збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, а також одноразова декларація не можуть бути використані як підстава для відкриття кримінального провадження, кваліфікованого за ст. 212 і 212-1 ККУ, або повідомлення про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 155-1, 162, 162-1163-1 (щодо самозайнятої особи), 163-2 (щодо самозайнятої особи в частині сплати єдиного податку та єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування), 163-4 (щодо самозайнятої особи), 163-15 (щодо самозайнятої особи), 164 (щодо самозайнятої особи), 164-1164-2 (щодо самозайнятої особи), 165-1 (щодо самозайнятої особи), 166-6 (щодо самозайнятої особи) Кодексу України про адміністративні правопорушення, або як доказ визнання декларантом факту вчинення ним зазначених у цьому абзаці правопорушень чи визнання ним вини у вчиненні зазначених у цьому абзаці правопорушень.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у м. Києві

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»