• Посилання скопійовано

30 вересня – граничний термін подання Повідомлення про участь у міжнародній групі компаній

За інформацією ДПС, повідомлення подається до ДПСУ в електронному вигляді за ідентифікатором форми J1800101 у форматі XML

30 вересня – граничний термін подання Повідомлення про участь у міжнародній групі компаній

Шановні платники! Головне управління ДПС в Донецькій області інформує, що законом України від 16.01.2020 р. №466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві», який набрав чинності з 23.05.2020, оновлено редакцію пп. 39.4.2 ПКУ, відповідно до якого платники податків, які у звітному році здійснювали контрольовані операції, зобов’язані подавати до 01 жовтня року, що настає за звітним, зокрема, повідомлення про участь у міжнародній групі компаній (далі – Повідомлення).

Форма та Порядок складання Повідомлення затверджені Наказом Мінфіну від 31.12.2020 р. №839, відповідно до якого Повідомлення подають всі платники, які здійснювали контрольовані операції, в тому числі ті з них, які не входять до міжнародної групи компаній.

Повідомлення вперше подається за 2020 рік до 01 жовтня 2021 року.

Повідомлення подається платниками податків до контролюючого органу засобами електронного кабінету в електронній формі із дотриманням вимог законів України від 22.05.2003 р. №851-IV «Про електронні документи та електронний документообіг» (далі – Закон №851) та від 05.10.2017 р. №2155-VIII «Про електронні довірчі послуги» (далі – Закон №2155).

Повідомлення формується із застосуванням схеми даних за правилами eXtensibleMarkupLanguage (XML). XML – схема Повідомлення із відповідним описом структури файлу та всіх його структурних елементів і атрибутів (їх найменування, формату, типу даних тощо), оприлюднюються на офіційному вебпорталі Державної податкової служби України (п. 5 Порядку).

Кожна графа у формі Повідомлення відповідає певному елементу XML – схеми Повідомлення. XML – схема Повідомлення також має містити опис елементів, призначених для заповнення технічної інформації, необхідної для його автоматичного прийняття, перевірки повноти заповнення, ідентифікації змін та коригувань до окремих елементів Повідомлення (п. 6 Порядку).

На офіційному вебпорталі ДПС у рубриці Електронна звітність/ Платникам податків про електронну звітність/ Інформаційно-аналітичне забезпечення/ Реєстр форм електронних документів розміщено електронну форму Повідомлення за ідентифікатором форми J1800101.

***

Читайте також:

Джерело: ДПС у Донецькій області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»