• Посилання скопійовано

Подали «нульову» декларацію, але збір не сплатили: що зі звітністю?

У разі несплати збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування декларація вважається неподаною

Подали «нульову» декларацію, але збір не сплатили: що зі звітністю?

Головне управління ДПС у Харківській області повідомляє, що пп. 2 п. 291.4 ПКУ визначено умови, за яких платник податків може застосовувати другу групу єдиного податку, а саме:

  • обсяг доходу не перевищує 834 розміри мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року;
  • фізичні особи – підприємці мають право надавати послуги, у тому числі побутові, платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства;
  • не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб.

Відповідно до пп. 298.2.3 ПКУ платник єдиного податку другої групи зобов’язан перейти на сплату інших податків і зборів у разі здійснення діяльності, яка не передбачена у пп. 2 п. 291.4 цього Кодексу відповідно, – з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому здійснювалась така діяльність.

Управління податкового аудиту повідомляє, що найпоширенішим порушенням серед платників єдиного податку другої групи є саме здійснення діяльності, яка не передбачена у пп. 2 п. 291.4 ПКУ, а саме – надання послуг (виконання робіт) замовникам (підприємствам, організаціями), які не являються платниками єдиного податку.

При укладанні договорів з контрагентами ДПС рекомендує користуватися безкоштовними інформаційними ресурсами Державної податкової служби України – Реєстр платників єдиного податку та іншими доступними сервісами тут.

***

Всі новини на тему нульового декларування дивиться за посиланням.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у Харківській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»