• Посилання скопійовано

Який документ організації осіб з інвалідністю надають банкам на видачу коштів для виплати зарплати?

Підприємства та організації осіб з інвалідністю самостійно щороку станом на 1 січня надають банкам інформацію, що підтверджує такий статус

Який документ організації осіб з інвалідністю надають банкам на видачу коштів для виплати зарплати?

ДПС у м. Києві повідомляє, що роботодавці - підприємства УТОГ (УТОС, організації осіб з інвалідністю, дипломатичні представництва, консульські установи) самостійно щороку станом на 01 січня надають банкам документ, який містить інформацію, що підтверджує їх статус, зокрема положення про орган, установу чи організацію; витяг зі статуту органу, установи чи організації; рішення про створення; довідка (витяг) з ЄДРПОУ; лист вищестоящої організації тощо.

Відповідно до абзацу першого частини другої ст. 24 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VІ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі – Закон № 2464) банки приймають від платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ) платіжні доручення та інші розрахункові документи на видачу (перерахування) коштів для виплати заробітної плати, на які нараховується ЄВ, та здійснюють видачу (перерахування) зазначених коштів лише за умови одночасного подання платником розрахункових документів про перерахування коштів для сплати відповідних сум ЄВ або документів, що підтверджують фактичну сплату таких сум у порядку, визначеному центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику, за погодженням з Національним банком України та центральними органами виконавчої влади, що забезпечують формування державної політики у сферах праці, трудових відносин та зайнятості населення, соціального захисту населення.

Водночас, пунктом 1 Порядку прийняття банками на виконання розрахункових документів на виплату заробітної плати, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів від 09 вересня 2013 року № 453 визначено, що цей порядок не застосовується щодо:

  • підприємств та організацій всеукраїнських громадських організацій осіб з інвалідністю, зокрема товариств УТОГ та УТОС, де кількість осіб з інвалідністю становить не менше 50 відсотків загальної чисельності працюючих, і за умови, що фонд оплати праці таких осіб з інвалідністю становить не менш як 25 відсотків суми витрат на оплату праці;
  • підприємств та організацій громадських організацій осіб з інвалідністю, у яких кількість осіб з інвалідністю становить не менш як 50 відсотків загальної чисельності працівників, і за умови, що фонд оплати праці таких осіб з інвалідністю становить не менш як 25 відсотків суми витрат на оплату праці;
  • дипломатичних представництв і консульських установ іноземних держав, філій, представництв та інших відокремлених підрозділів іноземних підприємств, установ та організацій (зокрема міжнародних), розташованих на території України;
  • платників, які перебувають на казначейському обслуговуванні в Державній казначейській службі України.

Зазначені   підприємства   та  організації самостійно щороку станом на 01 січня надають банкам інформацію, що підтверджує такий статус.

Інформація, що підтверджує статус підприємств УТОГ, УТОС, організацій осіб з інвалідністю, дипломатичних представництв, консульських установ міститься, зокрема в положенні про орган, установу чи організацію; в статуті органу, установи чи організації; в рішенні про створення; довідці (витягу) з ЄДРПОУ; листі вищестоящої організації тощо.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у м. Києві

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»