• Посилання скопійовано

У яких випадках заповнюється рядок 18.2 уточнюючого розрахунку з ПДВ при виправленні самостійно виявлених помилок?

Якщо залишок податкових зобов’язань, несплачений до бюджету за звітний період, який уточняється, відсутній, тобто сума податкових зобов’язань сплачена в повному обсязі, то рядок 18.2 уточнюючого розрахунку не заповнюється

У яких випадках заповнюється рядок 18.2 уточнюючого розрахунку з ПДВ при виправленні самостійно виявлених помилок?

ДПС у Хмельницькій області інформує, що відповідно до п. 200 прим. 1.6 ст. 200 прим. 1 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями центральний орган виконавчої влади, що реалізує, зокрема податкову політику, має право надсилати центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, у якому відкриті рахунки платників у системі електронного адміністрування податку на додану вартість:

  • реєстри – для перерахування податку до бюджету в разі подання платником податку уточнюючих розрахунків до податкових декларацій;
  • коригуючі реєстри – для уточнення інформації, зазначеної у раніше надісланих реєстрах.

Відповідно до форми уточнюючого розрахунку податкових зобов’язань з ПДВ у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок (далі – уточнюючий розрахунок), затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 28.01.2016 № 21 «Про затвердження форм та Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість» (далі – Порядок № 21), при від’ємному значенні графи 6 рядка 18 уточнюючого розрахунку у рядку 18.2 уточнюючого розрахунку (далі – рядок 18.2) відображається сума, яка включається до коригуючого реєстру щодо зменшення залишку сум податкових зобов’язань, несплачених до бюджету за звітний період, який уточнюється, що обліковується Державною казначейською службою України (далі – Казначейство) до виконання в повному обсязі. Також рядок 18.2 містить довідкове поле «залишок податкових зобов’язань, несплачений до бюджету за звітний період, який уточнюється, що обліковується Казначейством до виконання в повному обсязі, на момент подання уточнюючого розрахунку».

Пунктом 4 розд. VІ Порядку № 21 передбачено, що у графі 6 уточнюючого розрахунку відображається сума помилки (абсолютне значення).

Отже, рядок 18.2 уточнюючого розрахунку заповнюється у випадку зменшення податкових зобов’язань за звітний (податковий) період, що уточнюється, тобто якщо графа 6 рядка 18 має від’ємне значення, та якщо у платника на момент подання уточнюючого розрахунку наявний залишок податкових зобов’язань, несплачений до бюджету за звітний період, який уточнюється, що обліковується Казначейством до виконання в повному обсязі (довідкове поле рядка 18.2).

Таким чином у графі 6 рядка 18.2 вказується сума з графи 6 рядка 18 (за умови від’ємного значення графи 6 рядка 18) та в межах суми, зазначеної у довідковому полі рядка 18.2, на яку зменшується залишок податкових зобов’язань, несплачений до бюджету за звітний період, який уточнюється, що обліковується Казначейством до виконання в повному обсязі, на момент подання уточнюючого розрахунку (абсолютне значення суми, яка включається до коригуючого реєстру).

Водночас, якщо залишок податкових зобов’язань, несплачений до бюджету за звітний період, який уточняється, що обліковується Казначейством до виконання в повному обсязі, відсутній, тобто сума податкових зобов’язань сплачена в повному обсязі, то рядок 18.2 уточнюючого розрахунку не заповнюється.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у Хмельницькій області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»