• Посилання скопійовано

Регістри бухгалтерського обліку в електронній формі: законопроєкт внесено до ВРУ

До ВРУ було подано законопроєкт, який передбачає можливість ведення регістрів бухгалтерського обліку в електронній формі у випадку, якщо підприємство зобов’язане подавати органам державної влади фінансову інформацію в електронній формі

Регістри бухгалтерського обліку в електронній формі: законопроєкт внесено до ВРУ

До ВРУ було внесено законопроєкт №6256 від 02.11.2021 р., який передбачає ведення регістрів бухгалтерського обліку в електронній формі, якщо підприємство відповідно до вимог законодавства зобов’язане надавати органам державної влади показники бухгалтерського обліку та фінансової інформації в електронній формі.

Детальніше передбачені ним зміни ми розглядали у нашому попередньому матеріалі, коли проєкт акту було розміщено для обговорення. При цьому редакція законопроєкту поданого до ВРУ залишилась без змін. З його текстом можна ознайомитись за посиланням.

Зокрема, проєктом закону пропонується внести зміни до статті 9 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» в частині доповнення норми щодо забезпечення ведення підприємствами регістрів бухгалтерського обліку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги».

Прикінцевими положеннями передбачено, що зміни передбачені законопроєктом наберуть чинності з дня, наступного за днем опублікування закону, який буле створено на його основі. 

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»