• Посилання скопійовано

Замість міжнародних паперових ТТН будуть електронні: Мінцифри

Спільно з представниками Мінінфраструктури, командою Інституту Аналітики та Адвокації, представниками бізнесу Мінцифри обговорило перспективи впровадження електронних ТТН із країнами Євросоюзу та Східного Партнерства

Замість міжнародних паперових ТТН будуть електронні: Мінцифри

Мінцифра в своєму Telegram-каналі розповіли про міжнародну товарно-транспортну накладну – без паперів.

Спільно з представниками Мінінфраструктури, командою Інституту Аналітики та Адвокації, представниками бізнесу та запрошеними експертами обговорили перспективи впровадження електронних ТТН із країнами Євросоюзу та Східного Партнерства.

 

Що буде

Замість паперових товарно-транспортних накладних будуть електронні.

Це позбавить нас від паперової тяганини, витрат на друк паперів, їх логістику, обслуговування, що значно заощадить час у бізнес-процесах.

Якщо раніше процес обміну накладними між компаніями різних держав займав кілька тижнів, то завдяки цифровізації це можна буде зробити в кілька кліків за хвилини.

Нагадаємо, що Мінцифра успішно реалізувала пілотні проєкти щодо обміну електронними інвойсами з Польщею та Вірменією, наступна – Молдова. А також успішно завершено технічний пілот eSignature, результати якого встановили технологічну сумісність українських підписів із європейськими.

Це ще один великий крок на шляху до режиму без паперів. Цифровізуємо державу, щоб вона стала найзручнішою у світі.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»