• Посилання скопійовано

ФОП не відзвітував з ЄСВ за періоди до 2021 року: як діяти?

У разі необхідності подання звітності з ЄСВ за періоди до 2021 року, яка не була подана, така звітність подається згідно з Додатком 1 у складі декларації за формою, чинною на момент подання

ФОП не відзвітував з ЄСВ за періоди до 2021 року: як діяти?

Податківці у підкатегорії 107.01.07 ЗІР зазначили, що Декларація за оновленою формою, подається починаючи зі звітних податкових періодів 2021 року (п. 2 Наказу №752).

Згідно з п. 48.1 ПКУ податкова декларація складається за формою, затвердженою в порядку, визначеному положеннями п. 46.5 ПКУ та чинному на час її подання.

Тобто, починаючи зі звітних податкових періодів 2021 року, у разі необхідності подання звітності по єдиному внеску за періоди до 2021 року, яка не була подана, така звітність подається згідно з Додатком 1 у складі Декларації за формою, чинною на момент подання.

Враховуючи викладене, якщо фізична особа – підприємець – платник єдиного податку першої – третьої групи не подавала за минулі періоди до 01.01.2021 року додаток 5 «Звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Мінфіну від 14.04.2015 р. №435 із змінами та доповненнями, то така особа зобов’язана подати Додаток 1 у складі Декларації:

  • з типом «Звітна» – якщо Декларація за аналогічний минулий звітний період не подавалась;
  • з типом «Уточнююча» – якщо Декларація за аналогічний минулий звітний період була подана.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»