• Посилання скопійовано

Як заповнити графи 6 та 7 в оновленій ф. №20-ОПП?

Графи 6–7 «Територія територіальної громади, де знаходиться об’єкт оподаткування» розділу 3 ф. № 20-ОПП заповнюється відповідно до Кодифікатора адміністративно- територіальних одиниць та територій територіальних громад

Як заповнити графи 6 та 7 в оновленій ф. №20-ОПП?

Податківці у підкатегорії 117.06 ЗІР зауважили, що згідно з п. 8.4 розд. VIII Порядку № 1588 повідомлення № 20-ОПП подається протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків.

Графи 6 – 7 «Територія територіальної громади, де знаходиться об’єкт оподаткування» розділу 3 повідомлення № 20-ОПП заповнюється відповідно до Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад (далі – Кодифікатор), затвердженого наказом Міністерства розвитку громад та територій від 26.11.2020 № 290, який впроваджений на заміну Класифікатора об’єктів адміністративно- територіального устрою України.

Кодифікатор розміщений на офіційному вебсайті Міністерства розвитку громад та територій України за посиланням: Головна/Напрямки діяльності/Розвиток місцевого самоврядування/Адміністративно-територіальний устрій України/Кодифікатор адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад/Кодифікатор адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад.

Кодифікатор складається з кодів та назв об’єктів Кодифікатора адміністративно- територіальних одиниць та територій територіальних громад, що розподілені на п’ять рівнів:

  1. Перший рівень – Автономна Республіка Крим, області, міста, що мають спеціальний статус (Київ та Севастополь);
  2. Другий рівень – райони в областях та в Автономній Республіці Крим;
  3. Третій рівень – території територіальних громад в областях, територіальні громади Автономної Республіки Крим;
  4. Четвертий рівень – міста, селища міського типу, села, селища (населені пункти);
  5. Додатковий рівень – райони в містах (в тому числі, в містах, що мають спеціальний статус).

«Категорія об’єкта», де: О – Автономна Республіка Крим, області; К - міста, що мають спеціальний статус (Київ та Севастополь); Р – райони в областях та Автономній Республіці Крим; Н – території територіальних громад (назви територіальних громад) в областях, територіальні громади Автономної Республіки Крим; М – міста; Т – селища міського типу; С – села; X – селища; В – райони в містах.

Перші два символи Кодифікатора «UA», за якими слідують 17 цифр.

Отже, для заповнення Графи 6 – 7 «Територія територіальної громади, де знаходиться об’єкт оподаткування» розділу 3 Повідомлення № 20-ОПП знаходимо у Кодифікаторі назву об’єкта (наприклад місто Трускавець), визначаємо категорію об’єкта «М» (місто), яка відповідає четвертому рівню, та у графу 6 Повідомлення № 20-ОПП вносимо значення UA46020090010062870.

Якщо об’єкт оподаткування знаходиться в Печерському районі міста Києва, то знаходимо в Кодифікаторі назву об’єкта «Печерський», визначаємо категорію об’єкта «В» (райони в містах), яка відповідає додатковому рівню, та у графу 6 Повідомлення № 20-ОПП вносимо значення UA80000000000624772.

***

Читайте також:

***

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»