• Посилання скопійовано

Придбали авто для оренди: як заповнити окремі графи ф. №20-ОПП?

У разі придбання авто для передачі його в оренду платник податків зазначає у графах 6–7 та графі 8 ф. №20-ОПП адресу місця реєстрації транспортного засобу

Придбали авто для оренди: як заповнити окремі графи ф. №20-ОПП?

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків нагадує, що відповідно до п. 8.1 розд. VIIІ Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіну від 09.12.2011 р. №1588 із змінами і доповненнями (далі – Порядок №1588), платник податків зобов’язаний повідомляти про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, контролюючий орган за основним місцем обліку шляхом подання повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою №20-ОПП (далі – Повідомлення за ф. №20-ОПП) у порядку, встановленому розд. VIIІ Порядку №1588.

Згідно з Пам’яткою для заповнення розділу 3 повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, графи 6 – 7 «Територія територіальної громади, де знаходиться об’єкт оподаткування» заповнюються відповідно до Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад (КАТОТТГ), затвердженого наказом Міністерства розвитку громад та територій від 26.11.2020 р. №290 із змінами і доповненнями, що розміщений на офіційному вебсайті Міністерства розвитку громад та територій України.

Таким чином, у разі придбання транспортного засобу для використання по всій території Україні або передачі його в оренду, платник податків зазначає у графах 6 – 7 «Територія територіальної громади, де знаходиться об’єкт оподаткування» та графі 8 «Місцезнаходження об’єкта оподаткування» Повідомлення за ф. №20-ОПП адресу місця реєстрації транспортного засобу.

***

Джерело: Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»