• Посилання скопійовано

Комітет Гетманцева підтримав зміни в формуванні е-первинки та поданні консолідованої фінзвітності

Комітет з податкової політики ВРУ рекомендував прийняти законопроєкт №6244 про внесення змін до Закону про бухоблік та фінансову звітність

Комітет Гетманцева підтримав зміни в формуванні е-первинки та поданні консолідованої фінзвітності

За інформацією Гетманцева з його Телеграм-каналу, 16 лютого було проведено засідання Комітету з податкової політики. За його результатами було прийнято рішення рекомендувати ВРУ прийняти за основу законопроєкт №6244.

 

Зміни у порядку складання фінзвітності

Нагадаємо, що за пояснювальною запискою до законопроєкту №6244, ним передбачається запровадити категорії груп материнського підприємства та його дочірніх підприємств та звільнити від обов’язкового складання і подання консолідованої фінансової звітності малі та середні групи, а також удосконалити окремі норми щодо подання фінансової звітності, складеної за МСФЗ на основі таксономії фінансової звітності в єдиному електронному форматі та уточнити перелік підприємств, які складають фінансову звітність за МСФЗ, оприлюднення консолідованої фінансової звітності разом з аудиторським звітом та вимог до обов’язкових реквізитів первинних документів.

 

Зміни у веденні е-первинки

Як ми вже попереджали, нормами проєкту Закону уточнюються норми щодо формування е-первинки. Зокрема, залежно від характеру господарської операції та технології обробки облікової інформації до первинних документів можуть бути включені додаткові реквізити.

Первинні документи, створені автоматично в електронній формі програмним забезпеченням інформаційно-комунікаційної системи, застосовуються у бухгалтерському обліку за умови наявності накладеного на електронний документ ЕЦП чи печатки з дотриманням вимог законодавства про електронні документи та електронний документообіг.

***

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»