• Посилання скопійовано

Знову хочуть оновити декларацію з прибутку. Цього разу через звіт КІК

ДПСУ оприлюднила проєкти форм Звіту про контрольовані іноземні компанії, скороченого Звіту про контрольовані іноземні компанії, а також відповідні зміни до декларації з податку на прибуток

Знову хочуть оновити декларацію з прибутку. Цього разу через звіт КІК

Нагадаємо, що відповідно до Закону №466 ПКУ доповнено статтею 39-2 «Контрольовані іноземні компанії». Зокрема, пп. 39-2.5.2 ПКУ передбачено, що контролюючі особи зобов’язані подавати звіт про контрольовані іноземні компанії до контролюючого органу одночасно з поданням річної декларації про майновий стан і доходи або податкової декларації з податку на прибуток підприємств за відповідний календарний рік засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог закону щодо електронного документообігу та кваліфікованого електронного підпису.

Крім того, передбачено зазначення у Звіті про контрольовані іноземні компанії розрахунку скоригованого прибутку контрольованої іноземної компанії відповідно до вимог статті 39-2 ПКУ, розміру такого прибутку, що включається до складу загального оподатковуваного доходу контролюючої особи.

З огляду на це, ДПСУ розробила та оприлюднила проєкт наказу Мінфіну (завантажити), яким пропонується:

1) Затвердити:

  • форму Звіту про контрольовані іноземні компанії (завантажити) з додатками КТЦ, ЦП
  • форму скороченого Звіту про контрольовані іноземні компанії (завантажити);
  • Порядок заповнення Звіту про контрольовані іноземні компанії, скороченої форми Звіту про контрольовані іноземні компанії і подання до контролюючого органу (завантажити). Дія цього Порядку поширюється на юросіб – резидентів України та фізосіб – резидентів України, що є прямими або опосередкованими власниками (контролерами) контрольованої іноземної компанії.

2) Внести зміни до декларації з податку на прибуток підприємств (завантажити). А саме:

  • викладено у новій редакції додаток КІК до рядка 06.1 КІК Податкової декларації з податку на прибуток підприємств;
  • виключаються додатки КІК-К до рядка 02 КІК-К додатка КІК до рядка 06.1 КІК Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, КІК-ТЦ додатка КІК до рядка 06.1 КІК податкової декларації з податку на прибуток підприємств, КІК-ЦП до рядка 1.2 КІК-ЦП додатка 1.3 КІК-ЦП до рядка 02.1 КІК-К Податкової декларації з податку на прибуток підприємств.   

У разі затвердження цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

А поки що зауваження та пропозиції до проєкту наказу від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом одного місяця від дати його розміщення на офіційному вебпорталі ДПС (тобто до 21.07.2022 р.) на адреси розробника: поштову – 04655, МПС, Київ – 53, Львівська площа, буд. 8, а також на поштову адресу Державної регуляторної служби України – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11.

***

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»