• Посилання скопійовано

Як фізособі-«загальнику» виправити помилки у звітності з ЄСВ?

Якщо фізособі-«загальнику» слід виправити самостійно виявлені помилки у декларації з ЄСВ, він може це зробити шляхом подання Додатка ЄСВ 1 у складі декларації з типом «Уточнююча»

Як фізособі-«загальнику» виправити помилки у звітності з ЄСВ?

ДПС у Закарпатській області інформує, яким чином ФОП на загальній системі оподаткування, особи, які провадять незалежну професійну діяльність, та члени фермерського господарства заповнюють Додаток ЄСВ 1 до Податкової декларації про майновий стан і доходи, у разі виправлення самостійно виявлених помилок (у тому числі за минулі податкові періоди) після граничного строку його подання.

Фізичні особи – підприємці на загальній системі оподаткування, особи, які провадять незалежну професійну діяльність, та члени фермерського господарства – платники ЄСВ подають Податкову декларацію про майновий стан і доходи, затверджену наказом Мінфіну № 859, у складі якої формуються додаток ЄСВ 1 «Розрахунок сум нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску».

У разі, якщо платнику податків необхідно виправити самостійно виявлені помилки після граничного строку подання Декларації, то виправити показники сум нарахованого доходу та сум нарахованого єдиного внеску він може шляхом подання Додатка ЄСВ 1 у складі Декларації з типом «Уточнююча». При цьому в Додатку ЄСВ 1 обов’язково заповнюються рядки та колонки табличної частини з вірними показниками за період визначений у рядку 8 «Тип платника та перебування (місяць)», а підсумкове значення рядка «Усього» графи 6 переноситься до розд. VI Декларації.

Уточнені зобов’язання зі сплати єдиного внеску визначаються у розд. VІ «Розрахунок податкових зобов’язань у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок у попередніх звітних періодах» Декларації з типом «Уточнююча», де:

  • у рядку 21 вказується сума єдиного внеску, що підлягала перерахуванню на небюджетні рахунки, за даними звітного (податкового) періоду, в якому виявлена помилка, яка переноситься з рядка «Усього» графи 6 табличної частини раніше поданого Додатка ЄСВ 1 до Декларації, що уточнюється;
  • у рядку 22 – уточнена сума єдиного внеску за звітний (податковий) період, де вказується значення рядка «Усього» графи 6 табличної частини Додатка ЄСВ 1 з типом «Уточнююча»;
  • у рядку 23.1 – сума збільшення суми, яка підлягала перерахуванню на небюджетні рахунки (рядок 22 - рядок 21, якщо рядок 22 > рядка 21);
  • у рядку 23.2 – сума зменшення суми, яка підлягала перерахуванню на небюджетні рахунки ((рядок 22 - рядок 21, якщо рядок 22 < рядка 21)) (значення вказується без знака «-»).

Джерело: ДПС у Закарпатській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»