• Посилання скопійовано

Затверджено нові форми актів про факт та ознаки ведення нерезидентом діяльності в Україні

Мінфін затвердив форму Акта про ознаки ведення нерезидентом госпдіяльності на території України без взяття на податковий облік та оновив форму Акта про факт ведення нерезидентом госпдіяльності через постійне представництво без взяття на податковий облік

Затверджено нові форми актів про факт та ознаки ведення нерезидентом діяльності в Україні

Мінфін впорядкував процедуру оформлення результатів встановлення ознак ведення нерезидентом господарської діяльності на території України без взяття на податковий облік нерезидента, зокрема, здійснення резидентом діяльності в інтересах нерезидента через відокремлені підрозділи, у тому числі, що має ознаки постійного представництва. 

Так, наказом від 25.08.2022 р. №259 (зареєстрований в Мін'юсті від 07.09.2022 р. за №1018/38354) Мінфін:

  • затвердив форму Акта про встановлення ознак ведення нерезидентом господарської діяльності на території України без взяття на податковий облік нерезидента, зокрема, здійснення резидентом діяльності в інтересах нерезидента через відокремлені підрозділи, у тому числі, що має ознаки постійного представництва,
  • виклав у новій редакції форму Акта про встановлення факту ведення нерезидентом господарської діяльності через постійне представництво на території України без взяття на податковий облік.        

Згодом наказом від 14.09.2022 р. №288 до Наказу №259 внесено косметичні зміни.

Обидва накази було опубліковано в Офіційному віснику України, 2022, №76 (30.09.2022) і вони чинні з дати публікації. 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»