• Посилання скопійовано

Коли подавати оновлену декларацію екологічного податку?

Декларацію екологічного податку за оновленою формою вперше подають за звітний період IV кварталу 2022 року, а для самостійного виправлення помилок, яких припустилися за минулі періоди, — з 01.01.2023 року

Коли подавати оновлену декларацію екологічного податку?

ДПС в Одеській області інформує, що 16 серпня 2022 року набув чинності наказ Міністерства фінансів України від 21.07.2022 N 206 "Про затвердження Змін до форми Податкової декларації екологічного податку" (далі - Наказ №206), яким внесено зміни до форми Податкової декларації екологічного податку, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 17.08.2015 №715 (далі - Декларація).

Зокрема, передбачено відображення платниками екологічного податку у формі Податкової декларації інформації щодо місцезнаходження об'єктів оподаткування або об'єктів, пов'язаних з оподаткуванням, що використовуються такими платниками, із використанням Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад, який передбачає зазначення 19 символів.

З огляду на те, що базовим податковим (звітним) періодом для екологічного податку є календарний квартал, то Декларація за формою із змінами, внесеними Наказом №206, вперше подається:

  • за звітний період - IV квартал 2022 року;
  • при самостійному виправленні помилок, допущених за минулі податкові (звітні) періоди - з 01.01.2023.

Головне управління ДПС в Одеській області звертається до всіх платників податків, за можливості, виконувати свій податковий обов’язок щодо сплати в повному обсязі відповідних сум податкових зобов’язань, у тому числі до настання термінів сплати, на відповідні рахунки для сплати податків та зборів.

 

Джерело: ДПС у Одеській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»