• Посилання скопійовано

Подали декларацію з ЄП, але не перенесли суму ЄСВ у рядок 21: чи коригувати?

Нарахування суми ЄСВ за даними звітного періоду в інтегрованій картці платника здійснюються на підставі показників Додатка 1. Тому у разі невідображення суми єдиного внеску у рядку 21 Декларації не потрібно подавати уточнюючу Декларацію

Подали декларацію з ЄП, але не перенесли суму ЄСВ у рядок 21: чи коригувати?

ДПС у Вінницькій області відповідає, якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності, визначених ст. 102 ПКУ) платник податків самостійно (у тому числі за результатами електронної перевірки) виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації (крім обмежень, визначених ст. 50 ПКУ), він зобов’язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунку (абзац 1 п. 50.1 ПКУ).

Форма податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця затверджена наказом Мінфіну від 19.06.2015 р. №578.

Згідно з приміткою 8 до Декларації невід’ємною частиною Декларації є Додаток 1 «Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» (далі – Додаток 1), який подається та заповнюється фізичними особами – підприємцями – платниками єдиного податку першої – третьої груп відповідно до пп. 296.2 та 296.3 ПКУ та які є платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 4 Закону про ЄСВ.

При цьому розд. VІІ «Визначення зобов’язань із сплати єдиного внеску за даними звітного (податкового) періоду» Декларації передбачено заповнення рядка 21 «Сума єдиного внеску, яка підлягає сплаті на небюджетні рахунки, за даними звітного (податкового) періоду», до якого переноситься підсумковий результат з графи 4 розд. 9 Додатку 1.

Враховуючи те, що нарахування суми єдиного внеску за даними звітного (податкового) періоду в інтегрованій картці платника здійснюються на підставі показників Додатка 1, то у разі не відображення зазначеної суми єдиного внеску у рядку 21 Декларації, подавати уточнюючу Декларацію не потрібно.

Джерело: ДПС у Вінницькій області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»