• Посилання скопійовано

В які строки впровадять е-аудит для великих платників?

Податківці навели строки впровадження електронного аудиту для великих платників податків

В які строки впровадять е-аудит для великих платників?

У Східному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків 22 листопада 2022 року відбувся сеанс телефонного зв’язку "гаряча лінія" на тему: "Впровадження процедури електронного аудиту (е-аудит)".

На питання від платників податків відповідала начальник відділу координації звітності аналізу податкової інформації та якості перевірок управління податкового аудиту Інна Могильова.

Пропонуємо Вашій увазі питання, які обговорювались під час сеансу телефонного зв’язку "гаряча лінія".

 

Питання: Якими законами та нормативно – правовими актами передбачено надання електронних документів?

Відповідь: Порядок надання платниками податків документів встановлено статтею 85 Податкового кодексу України. Порядок надання документів великого платника податків в електронній формі затверджено наказом Міністерства фінансів України від 07 листопада 2011 року №1393 (зі змінами внесеними наказом Міністерством фінансів України від 15.09.2020 №561, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 16 січня 2012 р. за №44/20357).

 

Питання: Що являє собою стандартний аудиторський файл (SAF-T UA)?

Відповідь: Це електронний файл стандартизованої структури, що містить експортовані з вихідної системи обліку дані про наявність та стан активів, власного капіталу та зобов’язань, а також інформацію щодо змін у фінансово-господарському стані суб’єкта господарювання за певний період.

 

Питання: Які строки реалізації впровадження електронного аудиту для великих платників податків?

Відповідь: Запровадження обов’язкового подання великими платниками податків на запит контролюючого органу під час проведення перевірки стандартного аудиторського файлу (SAF-T UA) та його аналіз за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення з використанням сучасних методик  аудиту передбачається з 01 січня 2023 року.

Запровадження обов’язкового подання усіма великими платниками податків стандартного аудиторського файлу (SAF-T UA) передбачається з 01 січня 2025 року ( за умови прийняття відповідних змін до податкового законодавства).

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»