• Посилання скопійовано

Увага! Зʼявилися е-формати оновленої декларації з податку на прибуток

У реєстрі електронних документів ДПС датою застосування нових форматів декларації з прибутку встановлено 1 січня 2023 року. Тож виходить, що звітувати за підсумками 2022 року слід буде за новими форматами. Але дуже чекаємо на появу розʼяснення від ДПС

Увага! Зʼявилися е-формати оновленої декларації з податку на прибуток

Нагадаємо, що Мінфін наказом від 13.09.2022 р. №274 затвердив зміни до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств.

Зміни внесено з метою приведення форми декларації до положень ПКУ щодо спеціального режиму оподаткування резидентами Дія.Сіті за особливими умовами, які були запроваджені Законом №1946.

Крім того, у заголовній частині декларації зʼявиться позначка для подання резидентами Дія.Сіті декларації з прибутку. Також зʼявляться згадки про цих платників податків в основній частині декларації та додатках ВП, РІ.Відповідно всі платники податку на прибуток повинні будуть подавати вже оновлену форму.

Ці зміни почали діяти з 18 листопада. Ми тоді вказували, що за нормами п. 46.6 ПКУ звітувати за нею потрібно буде лише за підсумками І кварталу 2023 року та за 2023 рік, але думки ДПС щодо цього поки немає. 

Формати оновленої декларації з податку на прибуток ДПС створила тільки зараз.

Про це свідчить оновлений станом на 19 грудня реєстр електронних документів ДПС

Так, для юросіб встановлено такі формати в розрізі видів платників податку на прибуток:

  • J0100123 Податкова декларація з податку на прибуток підприємств (з додатками)
  • J0100923 Податкова декларація з податку на прибуток підприємств (для інститутів спільного інвестування)
  • J0100523 Податкова декларація з податку на прибуток підприємств (для виробників сільськогосподарської продукції)

Окремо формат визначено й для фізосіб-підприємців.

  • F0100723 Податкова декларація з податку на прибуток підприємств (з додатками)

Підкреслимо, що у реєстрі електронних документів датою застосування нових форматів встановлено 1 січня 2023 року. Тож виходить, що звітувати за підсумками 2022 року слід буде за новими форматами. Але дуже чекаємо на появу розʼяснення від ДПС щодо цього.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»