• Посилання скопійовано

Нюанси подання звіту про придбання та виробництво тютюну

Тютюново-ферментаційними заводами Звіт подається, починаючи зі звітного періоду – за грудень 2022 року за формою J(F) 0211001 у термін до 20 числа місяця, наступного за звітним (податковим) періодом

Нюанси подання звіту про придбання та виробництво тютюну

ДПС у Київській області інформує, що Законом України від 30 листопада 2021 №1914-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» (далі – Закон №1914) внесено зміни до підпункту 213.3.13 пункту 213.3 статті 213 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) щодо запровадження подання до контролюючих органів за основним місцем обліку тютюново-ферментаційними заводами звіту про обсяги імпорту неферментованої (непереробленої) тютюнової сировини, обсяги придбаної тютюнової сировини в осіб, які виробляють тютюнову сировину на митній території України,  обсяги виробництва, реалізації виробникам тютюнових виробів та експорту ферментованої (переробленої) тютюнової сировини (далі – Звіт).

З метою реалізації зазначених вимог Міністерством фінансів України прийнято наказ від 07.09.2022 №271 «Про затвердження форми звіту про обсяги імпорту неферментованої (непереробленої) тютюнової сировини, обсяги придбаної тютюнової сировини в осіб, які виробляють тютюнову сировину на митній території України,  обсяги виробництва, реалізації виробникам тютюнових виробів та експорту ферментованої (переробленої) тютюнової сировини», який зареєстрований в Міністерстві юстиції України 29 вересня 2022 року за №1144/38480 (далі – наказ №271), та набирає чинності з 20.12.2022 року.

Такий Звіт прирівнюється до податкової декларації для цілей застосування норм Кодексу щодо проведення перевірок та притягнення до відповідальності за вчинення податкових правопорушень та подається у строк, передбачений Кодексу для подання податкової декларації акцизного податку за місячний податковий період.

Декларація акцизного податку подається за формою, затвердженою у порядку, встановленому статтею 46 Кодексу, щомісяця не пізніше 20 числа наступного звітного (податкового) періоду контролюючому органу за місцем реєстрації (п. 223.2 ст.223 Кодексу).

З урахування зазначених вимог Кодексу, а також дати набрання чинності наказу №271, тютюново-ферментаційними заводами Звіт подається починаючи зі звітного періоду – за грудень 2022 року за формою J(F) 0211001 в термін до 20 числа місяця наступного за звітним (податковим) періодом.

Електронні формати Звіту розміщені на офіційному веб-порталі ДПС у розділі «Електронна звітність»/Платникам податків про електронну звітність / Інформаційно-аналітичне забезпечення / Реєстр електронних форм податкових документів.

Джерело: ДПС у Київській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»