• Посилання скопійовано

Чи є заміна «1С»? Альтернатива №1: Microsoft Dynamics NAV

У зв'язку з введенням санкцій щодо компаній російського походження для багатьох українських приватних і державних підприємств постало питання подальшого використання програмного забезпечення 1С для бухгалтерського обліку, документообігу та діловодства.

Чи є заміна «1С»? Альтернатива  №1: Microsoft Dynamics NAV

У зв'язку з введенням санкцій українським урядом щодо компаній російського походження для багатьох українських приватних і державних підприємств постало питання подальшого використання програмного забезпечення 1С для бухгалтерського обліку, документообігу та діловодства. 

Так, державні установи повинні перейти на інші облікові системи (українські або закордонні аналоги) в обов'язковому порядку.

Приватні ж компанії рано чи пізно зіткнуться з двома проблемами: 

  • необхідністю зміни або розширення функціональності системи
  • збільшення кількості користувачів в системі

 

Так як заборонені будь-які операції-розрахунки з компаніями, які потрапили під санкції, не можна буде купити нові ліцензії, замовити оновлення системи до наступної версії або модифікацію ПО під специфічні потреби бізнесу.

 

проблеми з 1С

 

Українські підприємства мають кілька способів реакції на цю ситуацію: 

  1. ігнорування - залишити все як є і чекати скасування або закінчення санкцій (тобто до травня 2020 року); 
  2. тимчасовий обхідний шлях - наймання в штат підприємства розробників 1С для технічної підтримки і модифікації системи під свої потреби, і використання обмеженої кількості ліцензій великою кількістю існуючих користувачів; 
  3. заміна системи 1С на українські або закордонні аналоги або ж перехід до використання системи класу ERP (англ. Enterprise Resource Planning - планування ресурсів підприємства), яка дозволяє вести не тільки бухгалтерський облік, а й управління всіма процесами і ресурсами підприємства.

 

На сьогоднішній день однією з найпоширеніших ERP-систем в світі є Dynamics NAV американської корпорації Microsoft, якою користуються в більш ніж 100 країнах світу. У базову функціональність цієї системи входить не тільки фінансовий модуль для бухгалтерського і податкового обліку, а й управління логістикою, виробництвом і операційною діяльністю, управління продажами і обслуговуванням, а також бізнес-аналітика. 

 

керівники

 

Власники бізнесу та керівники підприємств зупиняють вибір саме на цій системі тому, що її імплементація і використання дає найкращі показники ROI (повернення інвестицій) і TCO (вартості володіння), а також через короткі терміни введення в експлуатацію. 

Керівники структурних підрозділів, які безпосередньо відповідальні за ефективність своїх департаментів і впровадження у них ERP-системи, наголошують на тому, що система відповідає галузевій специфіці та бізнес-процесам підприємств. 

IT-директори і відповідальні за інфраструктуру керівники серед переваг Dynamics NAV виділяють відкритість коду, доступний клієнтові.

Для кінцевих користувачів Dynamics NAV важливі зручність і наявність в системі рольового інтерфейсу (для бухгалтера, логістика, продавця та інших 20 ролей), що економить час і мінімізує людський фактор при роботі з системою. Так як абсолютна більшість корпоративних користувачів в світі використовують операційну систему Windows і поштовий клієнт Outlook, час навчання та адаптації співробітників до Dynamics NAV проходить швидше за рахунок схожості інтерфейсу з вже знайомими офісними програмами та її 100% інтеграцією з Microsoft Office (Outlook, Word, Excel ).

 

 

В Україні великим досвідом по впровадженню системи Microsoft Dynamics NAV має компанія SMART business - партнер Microsoft - з підтвердженими компетенціями Gold Enterprise Resource Planning, Gold Customer Relationship Management, Gold Cloud Productivity.

SMART business автоматизував процеси в Dynamics NAV для низки компаній, серед яких Ecosoft, Johnson & Johnson Україна, Danica Україна, Royal Canin Україна (корпорація Mars), Avalon Inc., Rhenus Revival, OSI Food Solutions, Sika Україна, Консультативна Місія Європейського Союзу, ЛІГА: Закон, Adidas, IKEA і т.д. При цьому Dynamics NAV використовується як на малих підприємствах з одним-двома користувачами, так і у великих компаніях з десятками тисяч операцій в день.

Для допомоги українським компаніям, які шукають альтернативи програмі 1С або вирішили перейти на іншу систему для бухгалтерського і операційного обліку, компанія SMART business сумісно з Microsoft Україна проводить безкоштовні семінари з бухобліку згідно ПСБО в Dynamics NAV.

 

 

На них розглядаються всі стандартні процеси і документи з бухгалтерського обліку, проводять огляд аналогічних 1С функцій (хто звик працювати саме в 1С), вивчають приклади використання Dynamics NAV в українських і закордонних компаніях, відповідають на запитання бухгалтерів і інших зацікавлених фахівців.

Семінари з бухгалтерського та операційного обліку в Dynamics NAV проводяться щотижня в офісі компанії SMART business.

Протягом чотирьох днів фінансові консультанти демонструють облік грошових коштів, роботу з контрагентами, облік запасів і виробництва, облік ПДВ, податкову звітність, облік основних засобів і нематеріальних активів, визначення фінансових результатів та складання звітності, розрахунок заробітної плати і кадри в Microsoft Dynamics NAV.

 

 

Для того, щоб відвідати семінар, необхідно зареєструватися на сайті getsmart.com.ua
при цьому є можливість прослухати як повний курс, так і вибрати один або кілька днів 
з потрібних тем бухгалтерського і операційного обліку.

****

Читайте також:

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: SMART business

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини партнерів

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини партнерів»