• Посилання скопійовано

ПриватБанк розширює горизонти для аграріїв

Нові програми компенсацій для підприємців агросектора

ПриватБанк розширює горизонти для аграріїв

З цього року ПриватБанк працює вже за шістьма програмами компенсацій для аграріїв. П’ять із них – абсолютно нові. За програмою компенсації купівлі техніки вітчизняного виробництва, що працювала раніше, у 2017 році банк став беззаперечним лідером. Через ПриватБанк пройшло більше 50% заявок по Україні. Сергій Клюєв, керівник напрямку «Малий і середній бізнес» ПриватБанку, розповів, на що аграрії можуть розраховувати вже зараз, а також про користь нових програм.

«У 2017 році ПриватБанк працював за однією програмою компенсацій для підприємців агросектора – компенсації за сільгосптехніку вітчизняного виробництва. За нею держава повертала підприємцю 20% від витраченої суми без урахування ПДВ, якщо постачальник придбаної техніки входив до списку, затвердженого постановою Кабміну, – розповідає Сергій Клюєв. – Цього року, із січня, ухвалено рішення, що компенсувати будуть уже 25% суми. А 7 лютого стартувала програма додаткової компенсації 15% для малих фермерських господарств. Отримати її може невелике фермерське господарство (до 500 га землі у обробці та до 15 мільйонів гривень річна виручка) або кооператив (до 100 га землі), але потрібно, щоб до складу кооперативу входило хоча б одне фермерське господарство».

У банк також вже можна подавати заявки на участь у п’яти нових програмах. Є програма компенсації частини кредиту невеликим фермерам. Їм будуть компенсувати до 1,5 ставки НБУ, але звичайно не більше ставки за кредитом мінус 1% річних. За умовами третьої програми фермерам компенсують 80% витрат на придбання насіння, але не більше 30 тисяч гривень. Брати участь можуть ті самі маленькі фермерські господарства. Для фінансування таких закупівель ПриватБанк пропонує фермерам скористатися кредитними лімітами на рахунки або кредитом “АгроКУБ”. Є також дві програми для підприємств галузей тваринництва. Для такіх галузей як вівчарство, козівництво, бджільництво, звірівництво, кролівництво, шовківництво, аквакультура – теж компенсація ставки по кредиту. Тільки клієнт платить не один, а три відсотки – решту компенсує держава. І остання, шоста програма – це компенсація до 25% на будівництво тваринницьких ферм і комплексів для утримання великої рогатої худоби, свиней, птиці; на доїльні зали, підприємства з переробки сільськогосподарської продукції. Вона не прив’язана до кредитів. Усі ці програми стартували з 01.01.2018.

Також Сергій Клюєв розповів про обмеження участі в програмах: «У нових програмах клієнти зможуть узяти участь лише раз на рік. Тільки за програмою компенсації 25% за купівлю техніки можна подавати заявки нескінченну кількість разів. Найвигідніший варіант – взяти у ПриватБанку кредит на купівлю техніки всього під 19% річних, зібрати документи за всіма покупками й уже під кінець року подавати їх на компенсацію».

Завдяки новим програмам ПриватБанк планує збільшити клієнтську базу аграріїв. Зараз частка обслуговування аграріїв у банку, за оцінками GfK, становить 44%.

«Досить велика частина аграріїв обслуговувалися в інших банках, бо в них були цікавіші програми, спрямовані на цей сектор підприємців. Але зараз ПриватБанк максимально активізувався, ми готові надати клієнтам найбільш вигідні умови», – зазначив Сергій Клюєв.

Детальніше про умови участі в програмах та необхідні документи можна дізнатися на сайті>>

Джерело: ПриватБанк

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини партнерів

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини партнерів»

  • Хмарні сервіси: переваги для бізнесу
    Раніше для роботи з великими обсягами інформаціями потрібна була потужна комп’ютерна техніка. Її регулярно необхідно було оновлювати, тримати штат спеціалістів, які б стежили за працездатністю електроніки
    05.03.202480
  • 5 причин вибрати iPhone 15 Plus для роботи
    Смартфон для роботи має бути збалансованим: достатньо потужним для вирішення професійних задач і водночас простим у керуванні. Як, наприклад, Епл Айфон з продуманою до дрібниць операційкою
    25.02.202413
  • Планшет для бухгалтерії: у чому користь цього пристрою
    Ведення бухгалтерського обліку – це громіздка та об’ємна справа. Зазвичай бухгалтери на великих підприємствах працюють за персональними комп’ютерами, на котрі встановлено ліцензійні програми для обліку та аудиту
    05.01.20242521
  • Фінанси у фокусі: найгарячіші тренди роботи для бухгалтерів у різних містах від експертів Jooble
    Сфера фінансів та бухгалтерії в Україні розвивається навіть під час війни. Розповідаємо про бухгалтерські тренди ринку праці та рівні доходів у різних містах
    29.12.202344
  • Навіщо бухгалтеру Макбук?
    Бухгалтер — працівник, на якому тримається фінансова, облікова та статистична складова бізнесу, а його головний інструмент — персональний комп’ютер. Його робота часто передбачає професійну активність 24/7, крім потужного компа з усіма потрібен ще й лептоп
    27.11.2023549