• Посилання скопійовано

Чому саме 1С для автоматизації роздрібної торгівлі

Чому варто вибирати 1С для автоматизації роздрібної торгівлі? Функціонал 1С і інтерфейс робочого місця касира

Чи зручна 1С для автоматизації роздрібної торгівлі?

Для прискорення обслуговування клієнтів в сучасних магазинах використовують автоматизовані системи. Підприємці впроваджують штрихкодування товарів, а на касових місцях встановлюють ПК і електронне торгове обладнання.

Однією з програм для автоматизації торгівлі є 1С, в яку можна легко інтегрувати величезний перелік торгового обладнання.

 

Чому все ж таки 1С?

1С для автоматизації роздрібної торгівлі

 

З огляду на величезну кількість напрямків в роздрібній торгівлі та специфіку бізнесу, для автоматизації касових місць, створена велика кількість програм. До 2021 року, на території України ви можете зустріти ПО для автоматизації від наступних розробників:

  • ULTRA SHOP
  • 1С Роздріб;
  • CashTAN P9;
  • SMarket 4;
  • SM POS;
  • ТОРГСОФТ;
  • Мінісофт;
  • Підприємець 4.

Деякі з цих програм - автономні, інші - хмарні. Але 1С "Роздріб" займає серед них особливе місце, завдяки універсальності та простоті використання, а також інших переваг, які ми розглянемо нижче.

 

Популярність продукту 1C

Компанія 1С виробляє програмне забезпечення з 1996 року і встигла випустити чимало змін для різний галузей автоматизації торгівлі. Її продукція не втратила актуальності і в наші дні. За довгий час існування 1С, з'явилося багато організацій, які спеціалізуються на адаптації ПО на базі платформи 1С конкретно під ваші потреби.

Пошук персоналу: касирів, бухгалтерів і продавців, вже знайомих з цією програмою, також не складе труднощів.

Інше ПЗ має меншу популярність, тому власник бізнесу зіткнеться з необхідністю навчати співробітників роботі з новим ПЗ. Також, якщо доведеться підлаштувати програму під конкретні бізнес-процеси, потрібно буде звертатися до єдиної компанії-розробнику, яка має обмежений штат співробітників, не завжди мають час, щоб зробити доопрацювання. Ще одна вигідна відмінність 1С від маловідомих програм - наявність в інтернеті відеоматеріалів і самовчителів по роботі і налаштуванні платформи.

 

Відкритий код 1C

Платформа 1С має відкритий код, тому її завжди можна адаптувати під конкретні потреби за допомогою програміста. Але крім цього в конфігурації "1С Роздріб" закладений величезний функціонал, тому, можливо, все що вам необхідно ви зможете самостійно отримати за допомогою налаштувань програми, розібравшись в її можливостях.

 

Зручність інтеграції 1С

В реаліях сучасного рітейлу, відбувається глобалізація, а на ринках з'являється багато мережевих брендів, що реалізують продукти харчування, що працюють в ритейлі або сфері HoReCa.

1С "Роздріб" дозволяє вирішити локальну задачу зручності і швидкості обслуговування клієнтів на касі. А глобальні завдання виконує більш функціональна облікова система, в якій можна провести аналіз діяльності всієї торгової мережі, здати звіти в податкову і прогнозувати закупівлі товарів. В Україні до 2021 року ПО має такі можливості в 90% випадків так само було на базі платформи 1С. Ви часто могли чути назви таких версій як 1С "Управління торгівлею", 1С "Управління торговим підприємством" або ж найбільш відома 1С Бухгалтерія.

Нагадуємо що комплексними рішеннями для автоматизації торгівлі на базі 1С Роздріб займаються спеціалізовані компанії у яких ви можете отримати вичерпну консультацію по підбору облікового по і устаткування - wmsteh.com.ua

У зв'язку з цим, 1С "Роздріб" легко синхронізується з іншими конфігураціями на базі 1С за рахунок спільної платформи продукту і вбудованих в ці конфігурації стандартних планів обміну.

У разі вибору іншого ПО, ви зіткнетеся з труднощами при передачі даних в ПЗ товарного систему, якої, швидше за все, виявиться 1С.

 

Широкий функціонал 1С

За довгий час існування, конфігурація 1С "Роздріб" була адаптована під потреби різних торгових підприємств. Результатом впроваджень платформи стали численні доопрацювання, завдяки яким вона може взаємодіяти з великим кол-вом видів торгового обладнання і має розширений функціонал для реалізації потреб рітейлу.

Далі ми докладно розповімо про можливості конфігурації 1С "Роздріб".

 

Перелік базових функцій конфігурації 1С "Роздріб"

Можливості конфігурації 1С Роздріб

 

  • Робота з нормативно-довідковою інформацією. Користувачу доступні зручні довідники для роботи з цінами і номенклатурою, централізованого введення даних і їх поновлення. Платформа має вбудовані сервіси, що містять інформацію про класифікаторах, поштові адреси, країнах і банках.

  • Управління асортиментом товару та формуванням цін. Система дозволяє визначити потребу в товарах, сформувати оптимальний асортимент і управляти ціноутворенням з урахуванням місця розташування торгової точки і цільової групи покупців.

  • Управління програмами лояльності. Програма 1С "Роздріб" підтримує більше 20 умов розрахунку знижок у вигляді подарунків або в грошовому еквіваленті і дозволяє контролювати використання покупцями подарункових сертифікатів. Аналіз купівельного попиту дозволить сформувати маркетингові акції, контролювати і оцінювати ефективність виконання бонусних програм.

  • Управління складом. 1С дозволяє вести оперативний облік товарів по складах і відділам магазину, включаючи серійний облік за термінами придатності. Персонал може враховувати комплектацію товару і фасовку вагових продуктів, налаштовувати схеми відбору для вибіркових інвентаризацій.

  • Управління закупівлями і запасами. Формування централізованих замовлень постачальникам, автоматичний розподіл товарів, що надійшли по складах або відділам магазину, друк цінників, оформлення повернень і реєстрація причин списання товарів.

  • Управління персоналом. Ведення списку співробітників і підтримка їх реєстраційних карт з штриховими або магнітними кодами. Облік особистих продажів і розрахунок премій, формування зарплатних відомостей.

  • Підключення торгового обладнання. Програма підтримує роботу з автономними касами і фіскальними регістрами, принтерами чеків, сканерами штрихкодів, електронними вагами, дисплеями покупця і терміналами для оплати за допомогою банківських карт.

  • Аналітична звітність. У програмі є більше 130 звітів для аналізу ефективності точок роздрібної торгівлі. Власник бізнесу зможе в будь-який час подивитися обсяги виручки і прибутку, середній чек і кількість чеків за зміну, ознайомитися зі статистикою повернень і оцінити ефективність програм лояльності.

 

Зручний інтерфейс робочого місця касира в 1С "Роздріб"

Рабочий интерфейс кассира 1С “Розница”

 

В 1С "Роздріб" передбачений спеціалізований інтерфейс робочого місця касира, який підтримує більше 40 команд і призначений для оформлення роздрібних продажів з урахуванням специфіки галузі. З його допомогою можна:

  1. Приймати оплати;

  2. Оформити знижки;

  3. Приймати повернення;

  4. Вести облік особистих продажів;

  5. Підбирати товари, користуючись каталогом і швидкими клавішами.

Підводячи підсумок, ми акцентуємо увагу на відкритість системи 1С і простоту її адаптації, що  забезпечує широкі можливості для інтеграції з іншими ПО. Також звертаємо увагу на те, що 1С зручна при масштабування бізнесу і при її впровадженні ви безпроблемно знайдете фахівця з технічної підтримки і персонал, що вміє працювати з нею.

Матеріал підготовлений фахівцями компанії ВМС Технолоджі, Харків.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини партнерів

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини партнерів»