• Посилання скопійовано

Додаток 4ДФ змінено! Як звітувати за ІІ квартал: «7 хвилин» з Тимуром Алієвим

Які зміни внесено до об’єднаної звітності? Як заповнити оновлений додаток 4ДФ? Коли звітувати за новою формою?



Мінфін наказом від 19.05.2021 р. №278 затвердив зміни до форми об’єднаної звітності з ЄСВ, ПДФО та військового збору, а також до порядку її заповнення. Так, в новій редакції викладено додаток 4ДФ.

Нагадуємо, що у першому розділі цього додатку відображається персоніфікація з ПДФО та військового збору. Другий розділ присвячено для коригування помилок, допущених у відображенні військового збору до 2021 року, в формі 1ДФ. 

Завдяки коментованому наказу у додатку 4ДФ з’явився третій розділ зі зазначенням інформації про доходи у вигляді бюджетного гранту. Відповідно Довідник ознак доходів також доповнили кодами для позначення суми доходу у вигляді такого гранту (201, 202, 203). А у Порядку №4 прописали правила заповнення нового розділу ІІІ додатку 4ДФ.

Розділ ІІІ додатку 4ДФ має назву «Розгорнута інформація про бюджетні гранти». Відомості цього розділу відображають за рядком 08. І тут, зокрема, розкривають інформацію щодо укладених договорів з надання бюджетних грантів. Крім того:

  • у графі 3 проставляють номер укладеного договору,
  • у графі 4 – дату складання договору,
  • у графі 5 – граничний термін виконання такого договору,
  • у графі 6 зазначають конкретну інформацію, на які цілі/програми/заходи надані кошти згідно з договором,
  • у графі 7 зазначають фактичну дату виконання заходу або цілі,
  • у графі 8а відображають суму гранту, яка передбачена згідно з договором,
  • у графі 8 – суму фактично наданого/нарахованого/виплаченого гранту платнику податку у відповідному періоді. Її обов’язково зазначають у розділі І з ознакою доходу 201,
  • у графі 9а відображають суму гранту, яка фактично використана за цільовим призначенням платником податку,
  • у графі 9 – суму гранту, яка фактично використана за нецільовим призначенням та/або використана не в повному обсязі та не повернута платником податку надавачу. Вона відображається в розділі І з ознакою доходу 202 та підлягає оподаткуванню ПДФО та військовим збором,
  • у графі 10а відображають загальну суму гранту, яка фактично була не використана та повернута платником податку,
  • у графі 10 – суму гранту, яка була повернута платником податку у зв’язку з нецільовим використанням. Її відображають у розділі І з ознакою доходу 203. Крім того, у Порядку №4 розписана ув’язка показників розділів ІІІ та І додатку 4ДФ.

Наказ №278 набирає чинності з дня його офіційного опублікування. Його буде опубліковано в "Офіційному віснику" №53 від 13.07.2021 року (за усною інформацією від редакції ДК офіційного джерела). Проте згідно з офіційною інформацією від ДПСУза новою формою єдина звітність буде подаватися починаючи з III кварталу 2021 року, а за ІІ квартал ще слід звітувати за старою формою.

 ***

Джерело: 7eminar.com

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини партнерів

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини партнерів»