• Посилання скопійовано

Уточнюючий 4ДФ за періоди до 01.01.2021 року – як заповнити: «7 хвилин» з Тетяною Мойсеєнко

Як заповнити реквізитну частину Розрахунку? Як заповнити реквізитну частину 4ДФ? Яким способом внести правильні дані?



Чому саме уточнююча 4ДФ викликає сьогодні запитання? Оскільки до 1 січня 2021 року 4ДФ, тобто минула звітність 1ДФ, подавалась у нас з вами поквартально. Правильно? І ми не виділяли помісячно суми. Тобто у нас було поквартальне зобов’язання зі сумою доходу і податку. У нас не було персоніфікованого військового збору.

За потреби сьогодні провести коригування необхідних для відображення у звітності даних 2020 року і попередніх років, ми стикаємося з питанням: як заповнити реквізитну частину? Давайте зараз з вами уважно заповнимо ці реквізитні показники.

І так, якщо ви сьогодні потребуєте виправити в 4ДФ, використовуючи уточнюючу форму, дані, подані в формі №1ДФ до 1 січня 2021 року (будь-які дані, податковий номер, дохід, податок), то такі виправлення мають свої реквізитні частини.

Насамперед у податковому розрахунку ми маємо визначити статус, що це «уточнюючий». Далі визначаємо, за який рік: пишемо за 2020 рік. Давайте для прикладу візьмемо умовно четвертий квартал. Виділяємо четвертий квартал.

Номер розрахунку буде №1. Це реквізит розрахунку податкової декларації.

Тепер йдемо безпосередньо до 4ДФ. Відкриваючи 4ДФ, вам так само треба заповнити показники. Ви показуєте, що це уточнююча форма.

Далі ви виділяєте 2020 рік, зазначаєте четвертий квартал.

А тепер увага – як виділити місяці? Налаштуваннями, які зробив законодавець, для коригування квартальних даних попередньої звітності, нам зазначено у «ЗІР» використовувати цифру 3. Тобто це буде не третій місяць четвертого кварталу, а це буде означати, що ви виправляєте три місяці четвертого кварталу. Оскільки уточнюючі дані стосуються періоду до 1 січня 2021 року.

Після цього спосіб уточнення відповідно той самий. Спочатку треба вилучити помилковий рядок. Ви його зазначаєте, тобто дублюєте помилковий рядок і вилучаєте, вказуючи «1». Тепер вам треба додати правильний рядок. Ви його додаєте і вказуєте «0». Але пам’ятайте, що вилучення і додавання сум у вас йде в межах трьох місяців, тобто квартальне значення. Квартальне значення ви виправляєте. Наприклад, у четвертому кварталі, у грудні, у працівника була помилка в нарахуванні і відповідно вам треба виправити суму. Жовтень і листопад мають правильні суми. Грудень, наприклад, завищену суму. В даному випадку ми загальну суму кварталу, умовно 30 тис., вилучаємо з доходу і цю ж суму кварталу, але з правильним третім місяцем, умовно 28 тис., додаємо. Відповідно у нас відкоригується і зменшиться сума ПДФО. В такий спосіб, використовуючи реквізитну частину, вам буде легше виправити.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: 7eminar.com

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини партнерів

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини партнерів»