• Посилання скопійовано

«Дебет-Кредит» за тиждень. Найкоротші бухгалтерські новини, 29 червня - 2 липня

Робочий тиждень був короткий, тож і новин небагато: огляд змін і нововведень, які чекають нас у липні, «листи щастя» від ДФС і що з ними робити, податківці про мораторій на перевірки у 2016 році (та як вони його обходять), традиційні нагадування про звітність і важливі новини «одним рядком».

«Дебет-Кредит» за тиждень. Найкоротші бухгалтерські новини, 29 червня - 2 липня

Розпочався другий місяць літа (і третій квартал). Які ж важливі зміни та події очікують на нас у липні? Звітність з ЄСВ подається за новими формами; скасовується оподаткування пенсій; зростуть комунальні тарифи на тепло та холодну воду; набуває чинності закон «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку» — докладно про усе це ми пишемо у оглядовій статті. Також у липні ми звітуємось за ІI квартал 2016 року. Тому, як завжди, редакція підготувала для вас тематичну сторінку, яка містить всю інформацію про нововведення і питання, пов'язані з такою звітністю.

«Листи щастя» повертаються. Останнім часом до редакції надходять запитання від читачів і передплатників, які отримують запити від ДФС щодо розбіжності між даними доходів платника єдиного податку, вказаних в податковій звітності та доходів, відображених у фінзвітності. Що робити із такими запитами і як на них відповідати, ми пишемо тут; а про те, чому взагалі виникає різниця між фінзвітністю та декларацією платника єдиного податку — ось тут. До речі, про те що таке законний запит ДФС і чому 99% запитів податківців взагалі незаконні, ми вже завтра будемо говорити на вебінарі одного з кращих податкових адвокатів України Олександра Смирнова (докладно про це див. нижче).

Мораторій на перевірки від ДФС діє до кінця 2016 р. Податківці видали лист, у якому знову нагадали про мораторій на перевірки підприємств і підприємців з обсягом доходу до 20 млн грн. Так, він діє, але є і виключення: операції з підакцизними товарами, перевірки нарахування і сплати ПДФО, ЄСВ і ПДВ; перевірки дотримання порядку затосування РРО тощо. Звісно, у листі зазначено, що «органи ДФС зобов’язані дотримуватись обмежень щодо проведення перевірок, встановлених Законом № 71-VIII». І, звісно, фіскали обходять мораторій. Про те, як це відбувається і що з цим робити, ми також говоритимемо завтра на вебінарі (знову ж таки, докладно про це нижче).

Новини одним рядком. Уряд затвердив зміни до Порядку нарахування та сплати ЄСВ за деякі категорії застрахованих осіб; Мінсоцполітики видало традиційне щомісячне роз'яснення про нюанси індексації зарплати в червні-липні 2016 року (там також посилання на усі попередні роз'яснення і корисні матеріали); вийшло чергове оновлення OPZ 1.34 від 23.06.2016 р. (в ньому відтепер можна знайти звіти з ЄСВ), і, нарешті, з 1 липня громадяни, чия площа нерухомості перевищує 60 м2 для квартири і 120 м2 для будинку сплачуватимуть додатковий «податок на розкіш» (про це ми багато пишемо тут, тут і тут).

Традиційне «не забувайте про звітність». Сьогодні, 4 липня, подаємо Звіт про товарооборот ( форма №1-торг), Форму №1-опт за червень 2016 р. і ще з десяток більш екзотичних звітів (увесь перелік ви знайдете тут). Завтра подаються Звіт про реалізацію продукції сільського господарства і Звіт про надання субсидій на відшкодування ЖКП за червень, а у п`ятницю, 7 липня — останній день подання Звіту з праці (ф. №1-ПВ) за червень та за II квартал 2016 р.

Нарешті про обіцяний вебінар! Нагадуємо, що вже завтра відбудеться перший із серії ексклюзивних вебінарів одного з кращих податкових адвокатів України Олександра Смирнова: Все про запити ДФС і популярні підстави для податкових перевірок. Ви дізнаєтесь про те, що таке законний запит ДФС і чому 99% запитів податківців незаконні, як фіскали обходять мораторій на проведення перевірок, як правильно подавати документи, та багато інших корисних і практичних речей. Зареєстуватись на вебінар можна тут, а почути ще більше про теми і лектора — подивившись коротке відео нижче.

 

Натисніть на картинку для перегляду відео

Запрошуємо на вебінар №1

 

Якщо ж ви вже усе знаєте про запити, то тоді відвідайте наступний вебінар О.Смирнова. Він присвячений такій неминучій для бухгалтера ситуації, як допит (неприємно про це читати, ще неприємніше, якщо це стосується безпосередньо вас, проте краще знати і буде готовим). У чому різниця між даванням пояснень і даванням показань, коли опитування може стати допитом, психологічні прийоми, які використовують слідчі — про усе це і набагато більше ми розкажемо вже через три тижні, 26 липня. Та все ж бажаємо, щоб ці знання вам якомога довше не знадобились (а ще краще — ніколи).

До зустрічі на вебінарі.
Ваш «Дебет-Кредит»

 


Сподобалась стаття?

Зареєструйтесь на сайті і раз на тиждень, зранку у понеділок, отримуйте на свою поштову скриньку листа від редакції із темою «Головне за тиждень».

Стисло і зрозуміло ми пишемо про найголовніше з того, що сталося минулого тижня і чого Вам очікувати у найближчі п`ять робочих днів. А, отже, Ви ніколи не пропустите усе дійсно найважливіше!

Зареєструватись і отримувати листи від редакції! 


   

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»