• Посилання скопійовано

«Дебет-Кредит» за тиждень. Найкоротші бухгалтерські новини за 4-9 липня

Нова звітність з ЄСВ і проблеми, з нею пов`язані; багато консультацій від ДФС; аналітика від редакції; новини від Держпраці і не тільки; нові довідники податкових пільг і індекс інфляції за червень (у країні знову дефляція).

«Дебет-Кредит» за тиждень. Найкоротші бухгалтерські новини за 4-9 липня

Останні новини про нові форми з ЄСВ. У липні ми вперше подаємо звітність з ЄСВ за новою формою, затвердженою наказом Мінфіну №441 (про це ми вже докладно писали). Про те, як правильно заповнювати звіт у програмі «M.E.Doc» (плюс декілька практичних порад від фахівців компанії) читайте тут. Який механізм отримання квитанцій №1 і №2 на звітність з ЄСВ, здану за новою формою, ми пишемо тут. А що робити тим платниками ЄСВ, які правильно сформували і відправили звіт з ЄСВ за червень, але так і не отримали квитанцію №2 (а також чому це взагалі відбувається) дізнайтесь тут.
Ще завтра редакція проводить вебінар «ЄСВ: правила сплати та звітування». Будемо говорити про сплату ЄСВ за працівників підприємствами і підприємцями, перевірки, штрафи, і, звісно, звітування за новою формою. Дізнатись більше та зареєструватись для участі можна за посиланням.

Ще дещо про ЄСВ. Ставка ЄСВ 8,41% для працюючих інвалідів встановлена тільки для юросіб (підприємств, установ і організацій), в яких працюють такі інваліди. А от фізособи-підприємці, які використовують працю найманих працівників-інвалідів, все одно повинні нараховувати ЄСВ на їх зарплату у розмірі 22%. Про це податківці говорять тут.

Три консультації від редакції «Дебет-Кредит». Про те, як можна оскаржити вимоги контролюючого органу про сплату недоїмки з ЄСВ та рішення про нарахування пені і штрафу ми пишемо тут. Найпоширеніші варіанти невиплати зарплати розглядаємо тут (також ви знайдете у статті поради для працівників і роботодавців). А про те, що робити з оподаткуванням, коли Звіт про відрядження подано вчасно, але на меншу суму, ніж видано коштів, редакція говорить ось тут.

Новини від Держпраці і не тільки. За бажанням працівника частина щорічної відпустки може бути замінена грошовою компенсацією, — роз’яснює Держпраці. При цьому тривалість наданої працівникові щорічної та додаткових відпусток не повинна бути менше ніж 24 календарні дні. Також у відомстві нагадали про охорону праці при роботі з комп'ютером («для збереження здоров’я працюючих, запобігання професійним захворюванням і підтримки працездатності передбачаються внутрішньозмінні регламентовані перерви для відпочинку», ось це все). Фонд соцстраху з ТВП розказав, які документи потрібно подати фізособі-підприємцю для отримання декретних та лікарняних, а Мінсоцполітики роз'яснило особливості розробки та укладання колдоговорів.

ДФС про ПДВ. Декларація з ПДВ та додатки до неї: у гривнях з копійками чи без копійок — як правильно заповнити? Податківці роз`яснюють тут. А які додатки необхідно подавати до контролюючого органу при заповненні рядків 4.1 або 4.2 податкової декларації з ПДВ — ось тут.

...а також інші консультації від ДФС. Податківці роз'яснили, куди сплачувати ПДФО, якщо відсутні відокремлені структурні підрозділи, а працівники працюють в різних регіонах України (за місцезнаходженням приміщень, в яких працюють наймані працівники). Також ДФСУ роз'яснила деякі нюанси оформлення службового відрядження, особливості проведення зустрічних звірок органами ДФС і нагадала вимоги до оформлення електронних первинних документів.

Інші новини. ДФСУ затвердила нові довідники податкових пільг №79/1 та №79/2, Уряд вкотре збирається реформувати систему оплати праці (йдеться про підвищення мінімальної зарплатні й детінізацію фонду зарплати), а індекс інфляції за червень становить 99,8%. Ще у минулий понеділок президент нарешті підписав закон про зменшення акцизів при купівлі вживаних авто. Щоправда, до нього ще повинні внести зміни, «які захистять як споживачів, так і державу»: одна машина до кінця дії закону, заборона перепродажу, а також умова, що власник авто має завезти його в Україну особисто. Закон набирає чинності з 1 серпня, а прогнози про те, як зміняться ціни на старі авто читайте тут.

 

До зустрічі через тиждень.
Ваш «Дебет-Кредит»

 


Сподобалась стаття?

Зареєструйтесь на сайті і раз на тиждень, зранку у понеділок, отримуйте на свою поштову скриньку листа від редакції із темою «Головне за тиждень».

Стисло і зрозуміло ми пишемо про найголовніше з того, що сталося минулого тижня і чого Вам очікувати у найближчі п`ять робочих днів. А, отже, Ви ніколи не пропустите усе дійсно найважливіше!

Зареєструватись і отримувати листи від редакції! 


   

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»