• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Неправильне призначення платежу: наслідки для сторін договору

З постачальником укладено договір про виконання робіт, за яким підставою для оплати є рахунок або акт виконаних робіт. Які правові наслідки для підприємства, якщо в призначенні платежу вказано договір (не акт або рахунок)?

Нарахування відпусткових, якщо відпустка починається з першого числа

Як правильно нарахувати і виплатити відпусткові не пізніше 3-х днів до настання відпустки, якщо відпустка починається з 1-го числа?

Вивчення іноземної мови працівниками за рахунок підприємства

Підприємство вирішило направити працівника на курси вивчення іноземної мови. Чи буде вартість курсів додатковим благом для працівника? Як відобразити в обліку витрати на таке навчання?

Службові поїздки водіїв – відрядження чи роз’їзний характер роботи?

Підприємство надає міжнародні автопослуги (перевезення вантажу). Як потрібно оплачувати водію час таких перевезень – із оформленням відрядження чи як за роз’їзний характер роботи?

Спецодяг для працівників: особливості оподаткування

Виробниче підприємство закупило спецодяг для працівників, який не підпадає під жодну категорію згідно з Наказом від 16.04.2009 р. №62. Які нюанси оподаткування?

Відображення лікарняних у звітності з ЄСВ та до ФСС з ТВП  

В вересні 2014 р. підприємство подало розрахунок з лікарняних в ФСС з ТВП Донецька. Лікарняні не включались у звіт з ЄСВ, але ЄСВ нарахували. Фонд не виплатив цю суму. У серпні 2015 р. підприємство перереєструвалось у Вінниці і подало новий розрахунок. Фонд надав виплати. В звіті з ЄСВ лікарняні не відображались. Що з звітністю з ЄСВ та в ФСС з ТВП?

Виправлення помилок попередніх періодів у формі №1ДФ 

Як правильно самостійно виправити помилку в ф. №1ДФ та доплатити ПДФО та військовий збір за попередні періоди? Яка відповідальність при коригуванні даних попередніх періодів?

Коли операції є контрольованими 

Підприємство за 2015 р. мало операції з іноземним постачальником (Німеччина) на суму 5200 млн грн (однак резидент та нерезидент не є пов'язаними особами). Чи повинне підприємство подавати звіт про контрольовані операції, враховуючи, що його дохід за 2015 р. складав понад 50 млн грн?

Зменшення податкового зобов'язання при неправильному зазначені номенклатури товару 

01.07.2016р. отримано аванс від покупця – 832 грн (за 4 номенклатурні позиції). Помилково виписана і зареєстрована податкова накладна на 844 грн (зовсім на інші номенклатурні позиції, тобто, помилково за іншим рахунком). Помилка виявлена на початку серпня. Як її виправити?

Середній заробіток при відрядженні, яке розпочалось в одному місяці, а закінчилось - в іншому 

Працівник був у відрядженні з 28.07.2016 р. до 02.08.2016 р. Які місяці необхідно враховувати в розрахунку, щоб обчислити середній заробіток за 1-2 серпня?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»