• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Надання позики директору: відображаємо в обліку

Як надати позику директору підприємства та відобразити її в бухгалтерському і податковому обліках?

Податкову накладну складено не за першою подією: наслідки для постачальника і покупця

Податкову накладну складено не за датою авансу, а на підставі акту, складеного у кінці місяця. Які наслідки у такому разі чекають на постачальника та покупця?

Збільшення окладу працівника з метою непроведення індексації

Працівнику встановлено оклад 2440 грн, останнє підвищення якого було ще у 2013 р. Індексація нараховується щомісяця (в серпні 2016 р. це 1284,70 грн). На скільки потрібно підвищити оклад, щоб індексацію не нараховувати?

Відображаємо відпусткові у звіті з ЄСВ

Працівник йде у відпустку з 01.09 по 24.09. Як відображати в звіті з ЄСВ за серпень відпусткові, нараховані та виплачені у серпні?

Отримання поворотної фіндопомоги: облік та наслідки для податку на прибуток

Засновник надав поворотну фіндопомогу. Якщо протягом року не буде її повернуто, як це вплине на об'єкт оподаткування податком на прибуток? Як відображати поворотну фіндопомогу в бухобліку?

Особливості переведення в сумісники директора 

У ТОВ є єдиний штатний працівник - директор, це його основне місце роботи. Директор вирішив змінити основне місце роботи, але в ТОВ залишитись на посаді директора (за сумісництвом). Як це правильно документально оформити?

Нюанси оформлення первинних документів 

В яких випадках оформлюється акт за формою №ОЗ-2, якщо підприємством виконує операції з поточного, капітального ремонту, модернізацій і реконструкцій об'єктів основних засобів? Чи залежить таке оформлення від того, куди списуються витрати від цих операцій?

Нецільове використання готівки: чи буде штраф? 

У чеку на отримання грошей з банку зазначено підставу видачі «Погашення фіндопомоги». Насправді гроші використовувалися і на погашення витрат на відрядження і витрат за рах. 37.2. Чи потрібні якісь довідки в касу підприємства для видачі грошей за цими призначеннями? Яка відповідальність?

Як підрахувати 1 млн грн для обов’язкової реєстрації РРО єдинником 

Чи можна протягом календарного року працювати до 1 млн грн з готівковими розрахунками, а потім перейти в межах цього ж календарного року виключно на безготівкові розрахунки до 1,5 млн грн, не використовуючи РРО? І чи можна в наступному календарному році працювати за цим же принципом?

Відповідальність за несплату податку на нерухоме майно протягом кількох років 

Які штрафні санкції загрожують підприємству за несвоєчасну здачу звітів, який розмір штрафу за несвоєчасну сплату та яка пеня? Як заповнити правильно декларації з штрафами та пенею за 2015 та 2016 рр.?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»