• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

На підставі яких документів податківці можуть робити висновки при перевірці підприємця 

Під час документальної перевірки підприємця податківці не досліджували первинні документи, а користувались виключно зведеними даними. В Акті відсутні посилання на первинні документи. Чи правомірні дії податківців? 

Подача повідомлення про прийняття на роботу директора 

Чи існує відповідальність за неподання повідомлення про прийняття на роботу працівника, якщо власник підприємства є його директором? Чи подається в цьому випадку повідомлення до ДФС? 

Звіт з ЄСВ не прийнятий через помилки: чи бути штрафам? 

Звіт з ЄСВ за червень подано 14 липня. 20 липня прийшла негативна квитанція №2. Помилки виправлено і 22 липня отримано позитивну квитанцію (при цьому суми доходів та ЄСВ в звіті не змінилися). Чи буде штраф? 

Виправляємо помилки в одиниці виміру, зазначеній в податковій накладній 

Підприємство отримало аванс за послугу. Виписано накладну з одиницею виміру «гривня». Хоча покупець вважає, що слід було зазначити - «послуга». Розрахунок коригування помилково складений на меншу суму. Як це виправити? 

Особливості проведення документальної планової перевірки у підприємця 

Для перевірки надано Книги обліку доходів і витрат за 2014-2015 рр., у гр. 5 яких відображені реквізити документів, за якими отримано дохід від госпдіяльності. ДФС вважає, що за цими книгами неможливо визначити суми витрат, які пов’язані з придбанням товарів. Чи праві вони? 

Розраховуємо і відображаємо декретні у звітності 

Роботодавець отримав листок непрацездатності за вагітністю і пологами за період з 02.09.2016 р. до 05.01.2017 р. Працівниця працює на підприємстві з 01.07.2015 р. (тобто, має протягом 12 місяців перед настанням страхового випадку страховий стаж в розмірі понад 6 місяців). Як нарахувати допомогу з вагітності та пологів і відобразити її у Звіті з ЄСВ та ф. №1ДФ?

На постачальника подано скаргу за нереєстрацію податкових накладних: що з податковим кредитом? 

Постачальник протягом певного періоду не реєстрував податкові накладні у ЄРПН. Підприємство-покупець подало на такого постачальника скаргу до ДФС. Чи можна включити у декларацію до складу податкового кредиту суми ПДВ за незареєстрованими податковими накладними при поданні скарги на постачальника?

Отримання засновником доходу від діяльності підприємства-єдинника  

Як правильно засновнику приватного підприємства - платника єдиного податку отримати грошовий дохід від діяльності цього підприємства?

Списання витрат палива може бути на підставі наказу по підприємству 

Підприємство придбало авто і надіслало запит до Державного автотранспортного науково-дослідного і проектного інституту щодо встановлення базової норми витрат палива на це авто. Вони встановили на 2 літри меншу норму, ніж по факту. Чи можна наказом по підприємству установити свою норму?

Якщо директор не повертає невикористанні підзвітні кошти, вони оподатковуються 

Підприємство-загальносистемник має 2 орендовані авто, що належать директору (одному з засновників). Директор-орендодавець отримав кошти під звіт для страхування авто, в страховому полісі його зазначено страхувальником і вигодонабувачем. Як відобразити ці витрати в обліку орендаря? Що робити з виданими під звіт грошима?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»