• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Зміна керівника ТОВ відбувається в порядку, встановленому статутом

Засновник підприємства (директор) вирішив залишитись лише засновником, а на посаду директора призначити нового працівника. Яка процедура звільнення старого директора і прийняття нового? Що слід писати у наказах?

Податковий кредит з ПДВ при здійсненні оподаткованих та неоподаткованих операцій

Підприємство виготовляє паперову канцелярську продукцію, що підлягає обкладенню ПДВ та звільнену від ПДВ. При придбанні основних матеріалів вся сума ПДВ відноситься у податковий кредит. В якому періоді підприємство має нарахувати зобов'язання?

Особливості обмеження готівкових розрахунків при отриманні та поверненні фіндопомоги

Підприємство отримало від фізособи безоплатну поворотну фіндопомогу. Отримання та повернення відбувається готівкою (через касу підприємства). Чи діє в цьому випадку обмеження щодо сум готівкових розрахунків?

На підприємстві пройшла планова перевірка: коли можна здати документи в архів?

Якщо на підприємстві пройшла планова перевірка ДПI за 3 роки, то чи може підприємство здати документи, охоплені перевіркою, до архіву?

Списання витрат палива можливе на підставі наказу по підприємству

ДержавтотрансНДІпроект встановив базову норму витрат палива на авто на 2 літри меншу, ніж по факту. Чи можна наказом по підприємству установити свою норму?

Чи можна в податковій накладній зазначити назву товару іноземою мовою  

Чи можна українському виробнику товарів зазначати в податковій накладній назву власної продукції на іноземній мові, наприклад, УМИВАЛЬНИК Moidodyr-12, УМИВАЛЬНИК Moidodyr-13?

Бухгалтерський облік розрахунків з бюджетом за ПДВ 

Платник ПДВ за серпень 2016 р. має узгоджене декларацією грошове зобов’язання з ПДВ на суму 425 грн. На момент подання декларації залишок коштів на електронному ПДВ-рахунку 1080 грн. Якими проведеннями відобразити сплату ПДВ до бюджету, якщо сальдо на бухгалтерському рахунком 315 нульове?

Визнання доходу підприємства з метою відображення в обліку та оподаткування єдиним податком 

Підприємство знаходиться на єдиному податку та займається наданням послуг. В червні 2016 р. воно надало послуги й на підставі акту відобразило їх в своєму обліку. Але оплату за надану послугу не отримало. Коли підприємство повинно оподаткувати єдиним податком дохід від наданих послуг?

Особливості торгівлі через інтернет-магазин єдинником ІІ групи 

Підприємець-єдинник ІІ групи бажає здійснювати продаж постільної білизни через інтернерт-магазин, яку планує придбавати у виробника. Розглядається й варіант дропшипінгу. Чи може єдинник займатися дропшипінгом? Чи може продавати білизну юрособам та/або підприємцям-загальносистемникам? Чи обов’язково мати документи на придбання і продаж білизни?

Курс валюти для заповнення рядка 5 Декларації з ПДВ 

Підприємство отримало передоплату від іноземного контрагента за інжинірингові послуги в доларах. Спочатку сума надійшла на розподільчий рахунок, на наступний день обов'язкова частина була продана і зарахована на гривневий рахунок, а залишок - на валютний. Як визначити суму в гривнях, яку слід відобразити в декларації з ПДВ у рядку 5?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»