• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Зміна назви підприємства спричиняє переоформлення і статуту, і дозволів, і ліцензій 

Підприємство змінило назву та подало Держреєстратору заяву для внесення змін у ЄДР. Чи треба про перейменування повідомляти Фонди? Чи потрібно переоформлювати документи щодо наявних РРО, ліцензій, дозволів? 

Оформлення первинного документа здійснюється відповідно до норм Положення №88 

Чи припустимо в акті про надані транспортні послуги вказувати такі послуги однієї загальною сумою, якщо фактично було виконано шість перевезень (що підтверджують ТТН) за однаковою вартістю? 

Госпдіяльність ще не розпочалась: мінімізація витрат на зарплату директора-сумісника 

Створено ТОВ, проте госпдіяльність ще не ведеться. Засновник є директором за сумісництвом. Чи може він оформити себе на 8 годин в місяць з розрахунку мінімальної зарплати? 

Як підприємцеві отримати витяг із Реєстру платників єдиного податку 

За якою формою та до якого контролюючого органу підприємцем – платником єдиного податку подається запит для отримання витягу з Реєстру платників єдиного податку? Який термін дії витягу? 

Безоплатне використання автомобіля фізособи: чи буде ПДФО та військовий збір? 

Підприємство на безоплатній основі використовує автомобіль, який належить фізособі. Чи виникає у такому випадку об'єкт оподаткування ПДФО та військовий збір? 

Продаємо товар за ціною нижчою від ціни придбання: облік та ПДВ 

Підприємство вирішило продати товар за ціну нижчу від ціни придбання. Як це відобразити в обліку та як ця реалізація буде оподатковуватися ПДВ?

Адміністратор може виконувати обв'язки касира та бухгалтера 

Адміністратор виконує обов'язки касира і безпосередньо приймає оплати від клієнтів. Чи може він підписувати прибуткові та видаткові ордери, аркуші касової книги та інші касові документи за касира, бухгалтера, головного бухгалтера та директора одночасно, і як це правильно оформити?

Розрахунок карткою через платіжний термінал 

Гуртівня реалізує книги, канцтовари, розрахунок за які здійснюється безготівково. Але іноді є роздрібні покупці, які бажають купити товар за готівку. Чи можна в приміщенні складу поставити платіжний термінал для прийняття готівки від роздрібних покупців? Чи треба при цьому застосовувати ще й РРО?

Відшкодування витрат на придбання ПММ без наявності підтверджуючих документів 

Водій доставив товар покупцю, є накладна і ТТН, але чек на пальне загубився. Кошти з каси на заправку авто під звіт не видавались. Чи зобов’язане підприємство відшкодовувати витрати водія на таку заправку і які наслідки відшкодування без документів на придбання пального?

Працевлаштування нерезидента: від оформлення до оподаткування 

Компанія наймає нерезидента в штат. Яка процедура прийому на роботу і отримання дозволу? На яку звітність вплине наявність такого співробітника в штаті? Які податки застосовуються до його зарплати, вилучаються додаткові збори? Які податкові ставки? Чи можна його зарплату віднести на витрати підприємства?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»