• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Різниця в назві товару у вхідних та вихідних первинних документах: наслідки

Чи має право підприємство змінювати назву товару, що перепродається, і вказати її у видаткових накладних? Які наслідки продажу товару з іншою номенклатурою?

В яких випадках слід подавати форму №ЗВР-1

Підприємець-"єдинник" використовує касовий апарат MINI-T400 КСЕФ. Організація, яка обслуговує касовий апарат, каже, що дані щоденно передаються в податкову. Чи потрібно подавати звіт за ф. №ЗВР-1?

Наслідки нарахування індексації в більшому розмірі

Бухгалтер нараховував протягом декількох місяців індексацію в більшому розмірі, ніж треба? Чи потрібно виправляти помилку?

Z-звіт роздрукували на наступний день: чи бути штрафам?

Бармен за 30.09.2016 р. зробив Z-звіт після 24.00. Так, за 30.09 звіт відсутній, а 01.10 є аж два. Який передбачено штраф за нероздрукування Z-звіту?

Одиниця виміру в податковій накладній на послугу

Постачальник надав рахунок і акт виконаних робіт, в якому вказав одиницю виміру послуг - «шт». Також надав податкову накладну, в якій у гр. 4 - "шт."; гр. 5 - «2009». Чи правомірне таке формулювання?

Покупець не бажає реєструвати розрахунок коригування: дії та наслідки у продавця  

Постачальник повернув покупцю переплату, яка залишилась після повернення коштів. При поверненні постачальник склав розрахунок коригування до ПН і відправив покупцю. Покупець протягом 15 днів не зареєстрував розрахунок. Який алгоритм дій постачальника?

Нюанси оприбуткування вживаного комп'ютера 

Як зручніше поставити на облік вживаний комп'ютер фізособи?

Переведення та підвещення зарплати у розрахунковому періоді: як нарахувати відпускні? 

Працівника переведено на іншу посаду посеред розрахункового періоду. Потім було проведено підвищення окладів на підприємстві. Яким чином відкоригувати дохід такого працівника з метою нарахування відпускних?

Отримання передоплати та повернення товару — облік ПДВ 

Постачальником отримано предоплату за товар на 180 000 грн (в т.ч. ПДВ 30 000 грн) в вересні. Частину товару на 130 000 грн відвантажено в вересні. Покупець повертає товар на суму 10 000 грн в цьому ж місяці. Чи реєструвати розрахунок коригування на повернення товару?

Відображення у звіті з ЄСВ доходів декретниці 

У серпні 2016 р. працівниці виплачена допомога у зв’язку з вагітністю і пологами. У декретну відпустку вона йшла з 01.08.2016 р. і сума допомоги у розрахунку за серпень склала 40 тис. грн. У вересні 2016 р. працівниці нарахована премія – 5 тис. грн. Як відобразити премію у звіті з ЄСВ за вересень?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»