• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Виправлення в обліку витрат зі збуту, які помилково визнавалися загальновиробничими 

З червня 2016 р. з технічних причин (в 1С) загальновиробничі витрати у відділі збуту почали враховуватися як адміністративні. Помилку виявили в листопаді. Як правильно її виправити в бухобліку? 

Облік витрат на медичну страховку звільненого працівника 

Юрособа здійснює медстрахування працівників, щоквартально сплачуючи страхові платежі. Як відобразити в обліку ситуацію, якщо працівник звільнився протягом кварталу, за який вже сплачено страхові внески? 

Відображаємо в формі №1ДФ та звіті з ЄСВ інформацію про тимчасового прийнятого працівника 

На час декретної відпустки працівниці прийнято іншого працівника. Як відобразити інформацію про таких працівників в звіті з ЄСВ (додаток 4) та формі №1ДФ? 

Нарахування податку на прибуток в бухобліку 

За півріччя 2016 р. нараховано податок на прибуток: Дт 981 Кт 6413 на суму 100 грн. За результатами діяльності за дев’ять місяців - збитки. На яких рахунках відсторнувати нарахований податок на прибуток? 

Неоплачувана відпустка новому працівнику 

Чи може надаватися відпустка без збереження зарплати новоприйнятому працівникові? Як нарахувати ЄСВ у місяці надання такої відпустки? 

Цілодобова праця: як правильно нараховувати зарплату і заповнювати табель? 

Охоронна компанія працює цілодобово. В штаті 100 охоронників, з них спочатку 50 приїжджають на тиждень на роботу і працюють цілий тиждень, живуть у тимчасових будівлях та спорудах (охоронні пости), там відпочивають і харчуються. Наступний тиждень - інші 50. І так чергуються. Як правильно нараховувати зарплату і заповнювати табель?

Помилка в коді УКТ ЗЕД: як скласти розрахунок коригування до податкової накладної? 

Імпортні товари придбано у резидента для продажу в Україні. Постачальник надав податкову накладну із кодом УКТ ЗЕД, який діяв при розмитненні (імпорту) товарів. Згодом виявилося, що код УКТ ЗЕД товарів змінився. Чи вносити зміни до уже складених податкових накладних? Який код УКТ ЗЕД застосовувати надалі?

Списання безнадійної дебіторської заборгованості за надані послуги 

Підприємство надало в жовтні 2013 р. послуги з перевезення, але не отримало оплати. У жовтні 2016 р. закінчився строк давності за дебіторською заборгованістю. Як її списати, якщо наказом про облікову політику не передбачалося створення резерву сумнівних боргів? Що в податковому обліку?

Хто звітує у разі смерті засновника юрособи – єдиної відповідальної особи підприємства  

Хто подає звітність у разі смерті засновника юрособи, який був єдиною відповідальною особою підприємства (директор/бухгалтер) та відповідає за своєчасність подання звітності такої юрособи?

Записи в КОРО після поломки РРО 

Зламався касовий апарат, тож службова видача і Z-звіт не зроблені. Сервісний центр ремонтує касовий апарат і робить відповідний запис у КОРО. Робота починається з Z-звіту попереднього дня. Чи є це порушенням? Чи можна оприбуткувати гроші в касу на підставі прихідного касового ордеру?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»