• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Інвалід на підприємстві: нараховуємо зарплату та ЄСВ

На підприємстві працює інвалід за основним місцем роботи на 0,5 ставки. Як нарахувати зарплату та ЄСВ?

Звітність при наданні поворотної фінансової допомоги фізособою юрособі

Яка надається звітність при наданні поворотної фінансової допомоги фізособою юрособі?

Особливості нарахування зарплати з 01.01.2017 року

Як підвищення мінімальної зарплати з 01.01.2017 р. позначиться на зарплаті співробітників, яким в 2016 р. нараховували 5000-6000 грн?

Незареєстрована податкова накладна в ЄРПН: які наслідки?

Платник ПДВ помилково не зареєстрував та не відобразив у декларації податкову накладну. Які штрафні санкції загрожують йому?

Чи треба подавати декларацію з податку на прибуток, якщо не було госпдіяльності

ТОВ в 2016 р. не здійснювало господарської діяльності. Чи потрібно подавати декларацію з прибутку та фінансову звітність?

Фіндопомога від засновника: відображаємо в обліку при отримані та неповернені 

Підприємство з 2011 р. отримало фіндопомогу від засновника, всі отримані суми відображено в деклараціях з прибутку (навіть за 2015 р.) і в рядку балансу "Інші доходи". Фіндопомога жодного разу не поверталася. Які наслідки неповернення фіндопомоги і чи підлягає коригуванню баланс (фіндопомога в бухобліку - не дохід)?

Подання звітності з ЄСВ підприємцем, зареєстрованим протягом року 

В квітні 2016 р. було зареєстровано підприємця-"єдинника" ІІ групи. Сплата ЄСВ була з травня до грудня 2016 р. Чи потрібно при здачі звіту з ЄСВ подавати таблицю 1 і таблицю 2?

Співпраця з підприємцем: трудові чи цивільно-правові відносини? 

ТзОВ, що займається оптовою торгівлею товарами медичного призначення, планує залучити до роботи двох фізосіб-підприємців. Чи має право підприємець працювати у ТзОВ? Чи потрібно укладати договори, якщо так, то які? Якими нормативними документами регулюються відносини між ТзОВ та підприємцем?

Середній заробіток мобілізованого та мінімальна зарплата у 2017 році 

Чи потрібно донараховувати до мінімальної заробітної плати (3200 грн) середній заробіток мобілізованого працівника призваного на строкову службу 10 жовтня 2016 року?

Як створений резерв впливає на заповнення Балансу 

Підприємство створило резерв сумнівної заборгованості за методом застосування абсолютної суми з сумнівної заборгованості, яка обліковується на рах. 377. На рах. 361 заборгованості немає. Яким чином відобразити Кт рахунку 38 в Балансі, якщо резерв створено під іншу поточну Дт заборгованість? Чи можна залишок рах. 377 показати в ряд. 1125 Балансу?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»