• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Основні засоби, отримані без первинних документів: оприбуткування

Підприємство придбало землю з приміщенням, документів на яке немає. Як відобразити в обліку таке приміщення і обладнання? Як буде проводитися амортизація такого основного засобу?

Виплата частки засновнику приватного підприємства у вигляді запасів або основних засобів

Один із засновників підприємства вирішив вийти зі складу учасників. Які наслідки з ПДВ чекають на підприємство, якщо віддати його частку в натуральному вигляді (наприклад, запасами або основними засобами)?

Зазначення одиниці вимірювання у податковій накладній

Який порядок на сьогодні існує для заповнення граф щодо одиниці вимірювання у податковій накладній?

Фактично реєстрація податкових накладних за новою формою почалася з 16.03.2017 р.

З якої дати слід застосовувати нову форму податкової накладної?

Нюанси списання пального

Замовник вимагає укладення договору не на послуги, а на оренду авто, де заправка вважатиметься реалізацією пального. Чи не буде претензій у ДПІ до підприємства?

Що ж змінилось в декларації з ПДВ з 1 березня 

Які зміни відбулися в бланку декларації з ПДВ?

Оренда нежитлових приміщень — від імені і фізособи, і підприємця  

Засновник надає своєму підприємству-«єдиннику» (платник ПДВ) в оренду офісні приміщення площею 160 м кв. Адмінбудинок оформлений договором купівлі-продажу на засновника як приватну особу. При цьому засновник є підприємцем-«єдинником» ІІ групи. Як оформити договір оренди з боку засновника? Чи може враховувати підприємство в податковий кредит ПДВ при ремонті орендованих приміщень?

Зміни про юрадресу вносяться до ЄДР із змінами до статуту або без них 

З метою зменшення витрат підприємство вирішило не орендувати офіс і змінити адресу на адресу прописки засновника. Яка процедура внесення таких змін? Чи обов’язково підприємство має мати контактний телефон? Чи може це бути тільки мобільний телефон директора? Чи треба проводити витрати на зв'язок офіційно (оформляти договір з телефонною компанією)?

Ліквідаційна вартість основних засобів та її зміна 

Під час купівлі вантажних транспортних засобів бухгалтер підприємства зазначив високу ліквідаційну вартість цих основних засобів. Яка процедура зміни ліквідаційної вартості основних засобів? Чи можливо її зменшити?

Чи потрібно сплачувати ЄСВ у разі припинення держреєстрації підприємця-"загальносистемника" 

Підприємець-"загальносистемник" подав заяву про припинення державної реєстрації підприємницької діяльності 10.03.2017 р. Він не отримував доходів ані у 2016 р., ані у 2017 р. Чи потрібно йому сплачувати ЄСВ?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»