• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Нарахування відпускних працівнику за кілька років: чи можливо врахувати у звітному періоді 2017 року? 

Підприємство здійснює коригування фінрезультату до оподаткування. Підприємство нараховує та виплачує відпускні працівнику за 2013 -2016 рр. Чи можна для цілей оподаткування на прибуток врахувати витрати на виплату відпускних за минулі періоди у звітному періоді 2017 року?

Реквізити для сплати ЄСВ: де можна дізнатися актуальну інформацію? 

Де можна дізнатися актуальну інформацію стосовно реквізитів для сплати ЄСВ?

Продаж товару без гарантії: чи потрібен РРО? 

На складну побутову техніку відсутня гарантія внаслідок домовленості між продавцем і споживачем. Чи можна кваліфікувати продаж такої техніки як такий, для якого не є обов’язковим застосування РРО при продажу за готівку чи розрахунку банківською карткою?

Чи можливо повернути засновнику всю суму фінансової поворотної допомоги в один день 

Засновник протягом декількох місяців вносив в касу підприємства частинами поворотну фінансову допомогу сумою 350 тис. грн. Чи можливо повернути всю суму фінансової допомоги засновнику в один день?

Закон не містить заборони щодо використання факсиміле на первинних документах 

В договорі суборенди приміщення обумовлено підписання документів (акти виконаних робіт, рахунки) угодою про застосування факсиміле, а саме підпис директора. Чи має право підприємство проставляти факсиміле директора на актах виконаних робіт у 2017 році?

Як правильно заповнити податкову накладну на операції, що звільненні від оподаткування? 

Редакція газети проводить операції, звільнені від оподаткування (передоплата та доставка газет) згідно з ст.197.1.25 ПКУ. Як правильно заповнити податкову накладну на операції, що звільнені від оподаткування за передплатою газет?

Помилка при складанні податкової накладної: як зберегти право на податковий кредит? 

Постачальник помилився при складанні податкової накладної. Як покупцю зберегти право на податковий кредит з ПДВ?

Перевірка КРУ: які документи надати? 

Під час перевірки КРУ вимагає надати підтверджуючі документи щодо наявності товарів, надалі реалізованих покупцеві. Які підтверджуючі документи можна надати перевіряльникам? Чи можна надати пояснення у довільній формі?

Чи можливо оформити поворотну фінансову допомогу в безповоротну 

Підприємство отримало від засновників поворотну фінансову допомогу, яку не може повернути. Чи можна включити цю допомогу в дохід, визнавши її безповоротною, якщо її позовна давність (3 роки) ще не пройшла?

Ремонт даху орендованого приміщення: як відобразити в бухгалтерському обліку? 

Як відобразити в бухгалтерському обліку капітальний ремонт даху орендованого приміщення в орендаря та орендодавця та врахувати витрати на ремонт в рахунок оренди приміщення?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»